NUTRITIE

Supă de roşii. Cea mai RAPIDĂ reţetă

 

În curând va începe sezonul roșiilor și, după dieta din iarnă și petrecerile de la picnicuri cu grătare pompoase pline de carne, este chiar păcat să nu profităm de  proprietățile terapeutice roșiilor. Vă propunem astăzi o rețetă care va face ca stomacul dumneavoastră să respire ușor după mesele încărcate și, de ce nu, să reușiți să scăpați de kilogramul care nu intra deloc în costumul nou de baie!

Încercați supa de roșii după o rețetă specială, nu este nevoie de mult timp și mare chinuială, însă rezultatul va fi unul delicios. Mai mult, așa cum am precizat deja, este bună pentru slăbit, pentru stomac, dar și pentru zilele de mahmureală.

Ingrediente:

1 kg roşii
2 cepe
1 morcov ras
2-3 linguri de smântână
frunze de busuioc sau pătrunjel
2 linguri de ulei
sare
piper
200 ml supă de legume (opţional)

Mod de preparare:

Spălați roşiile şi opăriți-le, pentru a le curăţa mai uşor de coajă. Tăiațile apoi cubuleţe şi le puneți-le în blender. Strecurați, pentru a scăpa de sâmburi şi lăsați sucul obţinut deoparte.

Curățați ceapa şi căliți-o în ulei. Adăugați morcovul ras şi lăsași-l câteva minute la călit pentru a se înmuia.

Puneți supa de roşii la foc mic şi adăugați ceapa şi morcovul călite. Lăsați să fiarbă 20 de minute.

Condimentați cu sare şi piper, după gust, apoi lăsați să dea în câteva clocote, pentru a se combina aromele.

Dacă scade prea tare, puteți turna puţină supă de legume sau apă.

Supă de roșii – sugestie servire

În momentul servirii, decorați cu busuioc sau pătrunjel şi smântână, după gust.

DE SEZON/ Cele mai bune REȚETE cu LEURDĂ

Torta Pasqualina/ REȚETE DE WEEK-END

Cea mai sănătoasă rețetă: Negresă de ciocolată cu ZUCCHINI. Fără lactate, fără ulei/ LOW-CARB

Poftă bună!

Comentarii: