NUTRITIE SANATATE

Supa de roșii și răsfățul zilelor călduroase de vară

Foto: Pinterest.com

O supă uşoară şi foarte aromată, simplu de făcut, din ingrediente proaspete, de sezon. Clasica supă de roşii este o variantă cu care nu ai cum să dai greş dacă vrei să îi răsfeţi pe cei dragi în zilele calduroase. Este delicioasă atât caldă, cât şi rece.

CITEȘTE ȘI: Supa de roșii- sursa de energie și vitamine pe parcursul unei zile

Supa de roșii și răsfățul zilelor călduroase de vară

Ingrediente pentru supă:

  • 1 kg roşii bine coapte tăiate în jumătăţi
  • 1 ceapă medie galbenă, tocată fin
  • 500 gr zeamă de la supa de pui sau de legume
  • 100 gr smântână grasă
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriţă sare de mare

Supa de roșii și răsfățul zilelor călduroase de vară

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la ~220°C. Aşezaţi roşiile într-un strat uniform, tăiate cu faţă în sus, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Presară cu 1/2 linguriţă sare de mare şi stropiţi cu 2 linguri de ulei de măsline.

Prăjiţi ~ 30 minute până când roşiile se înmoaie, încep să se descompună şi devin puţin rumenite.

Între timp, într-o tigaie, încălzeşte 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa şi 1/4 linguriţă de sare de mare şi ţine pe foc amestecând continuu până când ceapa devine moale şi uşor rumenită. Pune deoparte până când roşiile sunt gata.

Când roşiile sunt gata, adăugă într-o oală încăpătoare supa de pui sau de legume, uleiul şi ceapa călită.

CITEȘTE ȘI: Îţi poate schimba viaţa: Ce se întâmplă în corp dacă bei un pahar de suc de roşii în fiecare zi

Ţine oala la foc mediu, amestecând pentru a combina bine ingredientele şi dă în clocot compoziţia. Fierbe timp de ~20 minute pentru a permite aromelor să se îmbine.

Ia oala de pe foc şi lasă compoziţia să se răcească uşor. Transferă totul într-un blender şi mixează până ce compoziţia devine uniformă şi cremoasă.

Pune o strecurătoare peste oală şi cu o lingură de gătit împinge uşor compoziţia înapoi în oală.

Adaugă smântâna, amestecă pentru a le combina, apoi pune la foc mic să se reîncălzească.

Comentarii: