NUTRITIE SANATATE

Supa italiană Minestrone, un cocktail de vitamine și energie

Dacă adori supele de legume pline de savoare și culoare, îți recomandăm o rețetă italiană de supă Minestrone. Este un preparat gustos, foarte consistent și hrănitor, care pune în valoare legumele și este plină de vitamine. Fasolea o face și mai hrănitoare, iar pentru o masă consistentă, se servește cu bucăți de pâine țărănească.

CITEȘTE ȘI: Supă cremă de legume de post: Ușor de preparat și deosebit de gustoasă

Supa italiană Minestrone, un cocktail de vitamine și energie

Ingrediente:

  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • 200 g fasole uscată albă sau borlotti, pusă la muiat peste noapte și apoi scursă
  • 1 conservă de roșii prunișoare în sucul lor, circa 400 g
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 200 g morcovi tăiați cubulețe mici
  • 150 g napi galbeni tăiați cubulețe mici
  • 150 g rădăcină de țelină tăiată cubulețe mici
  • 250 g pulpă de dovleac tăiată cubulețe mici
  • 1 linguriță frunze proaspete de cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • 3 boabe de ienibahar zdrobite mărunt
  • 200 g cartofi curățați și tăiați cubulețe
  • 150 g fasole verde tăiată bucăți scurte
  • 125 g spanac tocat
  • 4 linguri busuioc proaspăt rupt
  • 55 g parmezan proaspăt ras
  • Sare, piper

CITEȘTE ȘI: Supă picantă de roșii cu năut ușor și repede de făcut

Supa italiană Minestrone, un cocktail de vitamine și energie

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiță mare. Se adaugă ceapa tocată mărunt și usturoiul, se acoperă și se prăjesc 4–5 minute, amestecând din când în când, până ce ceapa devine translucidă.

Se adaugă fasolea albă sau borlotti și se toarnă deasupra 2 litri de apă. Se pune la fiert și se fierbe 10 minute, apoi se face focul mic, se acoperă cratița și se fierbe la foc mic 30 de minute.

Se adaugă roșiile cu sucul lor, rupân­du-le cu o furculiță, apoi se adaugă pasta de roșii, morcovii, napii, țelina și dovleacul. Se pune cimbrul, foaia de dafin și ienibaharul zdrobit. Se aduc din nou la fierbere la foc mic, apoi se acoperă și se fierb 20 de minute.

Se adaugă cartofii și fasolea verde. Se continuă fierberea la foc mic 25 minute sau până când fasolea albă sau borlotti devine fragedă și pastele sunt fierte.

Se adaugă spanacul și busuiocul, se pun sare și piper după gust. Ciorba se toarnă în castronele încălzite și se servește imediat, cu parmezan presărat deasupra.

Comentarii: