O supă delicată, aromată, ușor picantă, ce te aduce în zona de confort după o zi lungă și obositoare. Supa picantă de roșii cu năut se face foarte ușor și repede, așa că este ideală pentru serile când ne întoarcem obosiți de la serviciu.
CITEȘTE ȘI: Supa fină, aromată, catifelată, perfectă pentru o masă savuroasă
Supă picantă de roșii cu năut ușor și repede de făcut
Ingrediente:
- 1 Litru supă de legume
- 85 g roșii uscate
- 20 g ceapă verde tocată
- 2 smochine
- 1 linguriță de usturoi tocat
- 1 linguriță de sare de mare
- 1/4 linguriță de boia de ardei afumat
- 1/8 linguriță fulgi de ardei roșii
- 300 g roșii proaspete
- 1 lingură de suc proaspăt de lămâie
- 425 g năut fiert, boabe
- 1/2 legătură de pătrunjel tocat fin
Supă picantă de roșii cu năut ușor și repede de făcut
Mod de preparare:
Toarnă supa de legume, roșiile uscate, ceapa verde, smochinele, usturoiul, sarea, boiaua de ardei afumat și fulgii de ardei iute în recipientul unui blender.
Amestecă ingredientele până când au o consistență fină, apoi transferă toată compoziția într-o oală și pune la fiert pentru 40 de minute.
Adăugă roșiile proaspete și sucul de lămâie și procesează cu ajutorul blenderului vertical până când roșiile sunt mărunțite mai grosier.
Pune din nou supa la fiert pentru 20 de minute.
La final, adăugă năutul și pătrunjelul și lasă supa deoparte, cu capacul pus pentru încă 10 minute, cât să se înmoaie năutul și să se întrepătrundă aromele.
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună alegere pentru menținerea sănătății- supa de linte
Porționează supa în boluri și presară deasupra pătrunjelul tocat.
Sfat de servire – este mai ușor să torni supa într-o oală sau într-un bol mai mare și să o torni de acolo în bolurile de servire pentru a obține o distribuție egală a lichidului și a năutului.
Comentarii: