X

”Superalimentele” naturale: Plantele bogate în vitamine, nutrienți și minerale de care corpul tău are nevoie

Natura ne oferă unele „superalimente” care sunt bogate în vitamine, nutrienți și minerale. Printre acestea se numără cătina, spirulina, măceșul și tătăneasa, iar compușii lor activi au efecte uimitoare asupra sănătății.

Cătina

Conform studiilor de fitoterapie, cătina are puternice calități revigorante. Valoarea terapeutică a boabelor de cătină este dată de bogăția substanțelor biologic active, în special datorită acidului ascorbic (Vitamina C). Acest element este cel mai puternic antioxidant vitaminic, care captează radicalii liberi rezultați în urma stresul oxidativ.

Culoarea portocalie a boabelor de cătină este dată de bogăția în carotenoizi, substanțe care protejează corpul de boli și stimulează funcționalitatea sistemului imunitar, potrivit dcmedical.ro.

Cătina este bogată și în complexul vitaminelor B: Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B6, Vitamina B9, Vitamina B12 și Vitamina E, elemente care contribuie la funcționarea normală a tuturor sistemelor din corp.

CITEȘTE ȘI: Remediile naturale care cresc puterea de concentrare: Plantele care stimulează memoria

Spirulina

Spirulina este o algă albastră-verde, perfect echilibrată pentru necesarul organismului uman. Planta conține o multitudine de vitamina: Vitamina A, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B3, Vitamina 12 și Vitamina E și est bogată în antioxidanți și principii bioactive cu proprietăți antiinflamatorii.

Potrivit healthline, consumul de spirulină scade nivelul de colesterol și trigliceride din sânge, reduce riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, are efect hipotensiv, ameliorează simptomele rinitei alergice, are acțiune anti-anemică, îmbunătățește rezistența fizică și reglează nivelul glicemiei din sânge.

Măceșul

Remediile naturiste pe bază de măceș sunt extrem de bogate în Vitamina C, Vitamina B1, Vitamina B2, motiv pentru care acestea se folosesc în tratamentul avitaminozelor. De asemenea, ceaiul din această plantă poate fi băut cu rezultate foarte bune în anotimpul rece, atunci când vrem să prevenim infecțiile respiratorii.

De asemenea, măceșul este eficient în afecțiunile digestive, are efecte antidiareice și astringente.

CITEȘTE ȘI: Experții recomandă: Plantele care scad glicemia

Tătăneasa

Tătăneasa conține alantoină, element cu acțiune de vindecare a rănilor și a traumatismelor osoase. Aceasta stimulează creșterea celulară, iar planta este eficientă atât la administrarea internă, cât și la administrarea externă.

Tătăneasa este o plantă multivitaminică și conține complexul vitaminelor B, Vitamina A, Vitamina C și Vitamina E.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro