”Superalimentul zeilor”: Condimentul care împiedică formarea de pietre la rinichi. În Roma antică, frunza de dafin era considerată sacră, personificând măreția, înțelepciunea, dar și protecția.
Este originară din regiunea din jurul Mării Mediterane.
În prezent, gama sa s-a extins semnificativ, datorită utilizării sale pe scară largă, determinată de aroma sa unică și de proprietățile sale benefice pentru sănătate, asigurate de:
CITEȘTE ȘI: Pune o frunză de dafin în mașina de spălat și vei fi surprins de rezultat
Concret, frunza de dafin:
La fel ca mugurii aromatici de flori uscate de cuișoare, frunzele de dafin trebuie digerate metodic, mestecând încet până la consumarea completă.
Se recomandă ca acestea să fie consumate fie dimineața devreme, fie seara – înainte de culcare, caz în care se manifestă proprietățile lor sedative și/sau analgezice.
Mai mult decât atât, pe lângă faptul că pot fi mâncate, frunzele de dafin pot fi și arse, caz în care aroma picantă degajată de arderea lor are un efect relaxant în situații de stres, precum și de îmbunătățire a somnului de noapte.
CITEȘTE ȘI: Frunze de dafin arse în cameră: Efect terapeutic surprinzător
1. Cumpărați numai frunze de dafin de înaltă calitate, respectiv condimentele preparate din ele, pe care țările producătoare: Grecia, Turcia, Georgia sau Azerbaidjan – oferă, potrivit actualno.com.
2. Frunzele trebuie să fie sănătoase și să aibă o culoare strălucitoare, să nu fie rupte și/sau palide.
3. Asigurați-vă că aroma condimentului este distinctă.
4. Respectați data de expirare indicată pe ambalaje.
5. Dacă au trecut mai mult de șase luni de la cumpărare, este mai bine să aruncați condimentul și să cumpărați unul nou.
6. Asigurați-vă că frunzele de dafin se află întotdeauna într-un loc răcoros, ferit de lumina directă a soarelui.
7. Mai ales în cazul utilizării excesive a frunzelor de dafin, se observă o serie de contraindicații, care fac problematică utilizarea lor atunci când sunt prezente:
În aceste cazuri, este necesar un consult medical. Numeroasele beneficii pentru sănătate și calitățile gustative superioare ale frunzei de dafin au desemnat-o drept „superalimentul zeilor”.