LIFESTYLE NUTRITIE SANATATE

Tagliatelle cu roşii proaspete, o masă rapidă fără prea mult efort

Reţeta de tagliatelle propusă de noi este extrem de gustoasă şi uşor de pregătit, iar faptul că pastele le puteți prepara acasă cu ușurință este cel mai are avantaj pentru iubitorii mâncărurilor sănătoase.

CITEȘTE ȘI: Rețeta versatilă a pastelor Primavera, un preparat cu parmezan și legume proaspete

Tagliatelle cu roşii proaspete, o masă rapidă fără prea mult efort

Ingrediente paste:

  • 450 g făină de grâu dur
  • 4 ouă
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sare

Ingrediente sos:

  • 600 g roşii
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ramură de busuioc
  • 50 ml ulei de măsline
  • Sare şi piper

Tagliatelle cu roşii proaspete, o masă rapidă fără prea mult efort

Cum se fac pastele:

Omogenizezi ouăle cu uleiul de măsline.

Adaugi ouăle în făina de grâu dur, amesteci ingredientele şi frămânţi aluatul.

Înveleşti aluatul într-o folie de plastic şi îl laşi la frigider peste noapte.

Tai aluatul în 4 părţi egale, presari făină de grâu dur pe blatul de lucru şi întinzi, pe rând, 4 foi de aluat.

Cu ajutorul unui accesoriu pentru obţinerea foilor de paste, pregăteşti foile, una după alta. Dacă devin lipicioase, mai poţi presăra făină.

Tai foile cu ajutorul accesoriului de tagliatelle.

Fierbi pastele în apă sărată, timp de aproximativ 2-3 minute.

CITEȘTE ȘI: Savurează pastele Carbonara de casă mai bune decât în orice restaurant

Mod de preparare sos:

Tai în cubuleţe roşiile, mărunţeşti busuiocul şi feliezi usturoiul.

Încingi uleiul de măsline într-o tigaie şi torni feliuţele de usturoi în ea, la călit.

Adaugi în tigaie roşiile şi busuiocul mărunţit, amesteci şi le laşi să se călească timp de 1 minut. Reglezi gustul cu sare şi piper.

Adaugi tagliatellele, amesteci uşor şi apoi le poţi servi.

Poftă mare!

Comentarii: