NUTRITIE

Tartă cu mere și scorțioară – Desertul care îți aduce aminte de copilărie

csid.ro

Dacă desertul clasic de Crăciun, cozonacul, ţi se pare prea banal şi ai chef de ceva dulce, dar care nu pică greu la stomac şi nu are la fel de multe calorii, îţi propunem o tartă cu mere şi scorţişoară.

Îţi garantăm că gustul acestui desert îi va impresiona pe cei dragi, iar mireasma care îţi va învălui căminul te va duce cu gândul la copilărie.

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru această delicioasă tartă cu mere și scorțișoară şi modul de preparare!

Tartă cu mere și scorțișoară – ingrediente pentru 6 porții

  • 1 aluat foietaj
  • 6 mere
  • o lămâie
  • o linguriţă rasă de scorţişoară
  • 100 grame de zahăr pudră pentru decor
  • 6 linguri de smântână (cea mai grasă)
  • 50 grame de unt
  • 2 ouă
  • o mână de făină

CITEȘTE ȘI: Merele pot fi păstrate luni de zile la bloc, fără să se strice. O craioveancă dezvăluie secretul

Tartă cu mere și scorțișoară – mod de preparare

Întindem foietajul cu grijă, doar puţin, cu sucitorul, cât să se întindă să ajungem la suprafaţa dorită.

Cu o farfuriuţă de desert, decupăm în aluat 6 forme, câte una pentru fiecare porţie.

Ungem cu o pensulă formele din aluat, cu gălbenuş, apoi găurim aluatul cu furculiţa.

Curăţăm merele şi le punem într-un vas cu apă şi zeamă de lămâie. Tăiem merele în felii cu o grosime 5 mm.

Punem feliile de măr pe formele de aluat, pe rotund în formă de floare. Le aşezăm pe toată suprafaţa, apoi continuăm pe înălţime, până facem un turnuleţ din feliile de măr.

Punem zahăr pudră şi puţin unt pe fiecare tartă, recomandă csid.ro.

Lăsăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute, la 180 de grade Celsius, până când vedem că foietajul a crescut şi zahărul se caramelizează la suprafaţă.

CITEȘTE ȘI: Merele pot fi păstrate luni de zile la bloc, fără să se strice. O craioveancă dezvăluie secretul

Amestecăm smântâna cu zahărul pudră şi cu scorţişoara.

Această tartă cu mere și scorțișoară se servește caldă, însă nu fierbinte, cu amestecul de smântână, zahăr şi scorţişoară deasupra, să se topească.

Comentarii: