NUTRITIE SANATATE

Tartă de dovleac în stil francez

Dovleacul este una dintre legumele cu cel mai scăzut nivel de calorii, 100 de grame având doar 26 kcal și nu conține grăsimi saturate sau colesterol, în  schimb este o sursă bogată de fibre dietetice, antioxidanți, minerale și vitamine.

Este recomandat de dieteticieni și nutriționiști în controlul colesterolului și cel al programelor de reducere a greutății.

Dovleacul conține multe vitamine antioxidante, cum ar fi vitamina A, vitamina C și vitamina E.

CITEȘTE ȘI: Cel mai bun dovleac copt – Rețeta care îl transformă într-un desert fenomenal

Tartă de dovleac în stil francez

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 170 g unt
  • un praf de sare
  • 125 ml apă rece
  • 400 g dovleac
  • praf de cardamon și coriandru

Tartă de dovleac în stil francez

Se amestecă făina, 150 g unt, sarea și apa rece cu robotul de bucătărie.

Se lasă aluatul 30 de minute să se odihnească la rece.

Tăiem dovleacul bucăți și îl condimentăm cu praful de cardamon și coriandrul.

Pe o foaie de copt presărăm puțină făină, apoi întindem aluatul în forma unui cerc de cca.28 cm.

În mijlocul aluatului punem dovleacul și presărăm puțin unt ras deasupra.

Ridicăm marginile aluatului și le tragem peste umplutura de dovleac.

CITEȘTE ȘI: Aliaţi pe timp de iarnă – Dovleacul, castanele şi nucile feresc organismul de boli

Deasupra puteți unge cu puțină apă sau cu ou bătut.

Așezăm tarta în tava de copt și o dăm la cuptorul preîncălzit la 180 pentru 40 de minute.

Comentarii: