Ingrediente pentru aluat:
- 220 g faina (de preferat integrala)
- 100 g unt, rece
- sare
- putina apa rece
- oregano, cimbru, boia de ardei dulce (optional)
Ingrediente pentru umplutura:
- o ceapa mare, taiata solzisori
- 450 g telemea de capra
- 2 ardei grasi
- 200 g rosii cherry
- putin ulei de masline, pentru prajit
Mod de preparare:
Faceti mai intai aluatul, dand untul pe razatoare si amestecandu-l cu faina, sarea si condimentele (in cazul in care le folositi). Framantati usor, pana obtineti o coca moale, elastica. Daca mai e nevoie, adaugati cate o lingura de apa pana cand aluatul se incheaga. Cu ajutorul unui facalet sau cu mainile intindeti coca direct in tava si lasati-o la frigider pentru o ora.
CITEȘTE ȘI: Supă RĂCORITOARE de castraveţi cu iaurt/ REȚETE RAPIDE
In timpul asta taiati ceapa si rumeniti-o putin in uleiul de masline. Dati-o deoparte si radeti apoi telemeaua de capra pe razatoarea mare. Tocati ardeii grasi si spalati bine rosiile cherry.
Incalziti cuptorul la 180 de grade. Scoateti tava cu aluatul de la frigider si incepeti sa construiti tarta: puneti mai intai ceapa calita, apoi telemeaua, apoi ardeii grasi si la sfarsit rosiile cherry. Dati tarta la cuptor pentru aproximativ 30 de minute (in ultimele 5 minute mutati-o mai jos si activati functia de coacere de deasupra, pentru a rumeni usor rosiile cherry).
CITEȘTE ȘI: Telemeaua de SIBIU/ Cum se păstrează şi cum o DEOSEBIM de falsurile de pe piaţă
Scoateti tarta din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet. Se poate servi simpla sau cu putina salata verde alaturi.
Pofta buna!
Comentarii: