SANATATE

Te îngraşi în mod inexiplicabil? Este unul dintre semnele că ai probleme cu toxinele din ficat

realitatea,net

Ficatul este un organ important, deoarece transformă toxinele în reziduuri, care se elimină apoi prin urină și fecale. Aceasta este o funcție foarte importantă, întrucât stilul de viață modern expune organismul la un mediu plin de toxine.

Din păcate, pe măsură ce timpul trece, ficatul se încarcă și devine leneș, astfel încât nu mai poate filtra toate toxinele, pe care ajunge să le depoziteze în zona abdominală, relatează feminis.ro.

Ce este boala ficatului gras

Această boală este provocată de excesul de grăsime din ficat, care este un organ gras în sine și nu mai are nevoie de surplus. Ea apare când grăsimea din ficat depășește 5-10% din greutatea totală a acestuia și este de două tipuri: de natură alcoolică și de natură non-alcoolică. Prima este rezultatul excesului de băuturi alcoolice și a doua este legată de genetică și colesterol. Următoarele simptome arată că ai nevoie urgentă de o detoxifiere.

CITEȘTE ȘI: Ce trebuie să bei pentru un ficat sănătos: Șapte ceaiuri care înlătură acumulările de grăsime

1. Îngrășare inexplicabilă

Când ficatul nu mai funcționează la capacitate maximă, reducerea numărului de calorii și antrenamentele efectuate cu regularitate te vor ajuta foarte puțin, deoarece organismul stochează toxinele nefiltrate în celule de grăsime.

2. Alergii

Un ficat sănătos creează antibiotice care atacă alergenii, pe care când acesta nu mai funcționează cum trebuie, organismul îi stochează și creierul răspunde prin producerea de histamine, chimicale ce marchează alergenii pentru a fi îndepărtați. Depozitele prea mari de histamine duc la manifestarea simptomelor de alergii, printre care iritații, încețoșarea vederii și dureri de cap.

3. Oboseală cronică

Toxinele împiedică acumularea masei musculare, care se traduce prin crampe și oboseală cronică. În timp, aceste simptome se transformă în depresie, accese de furie și schimbări bruște ale stării de dispoziție.

4. Transpirație excesivă

Când ficatul devine prea aglomerat, funcțiile sale încetinesc și el devine prea fierbinte. Deoarece este un organ mare, el transferă căldura către restul organismului și încearcă să se răcorească singur, provocând transpirație în exces.

5. Acnee persistentă

Toxinele din ficat provoacă dezechilibru hormonal, care se observă cel mai ușor prin apariția acneei. Dacă această problemă de piele este provocată de un ficat leneș, atunci nici o curățare externă nu va trata aspectul fizic.

6. Respirație urât mirositoare

Dacă igiena orală este bună, dar tot ai o respirație urât mirositoare, atunci înseamnă că ai o problemă cu ficatul. Fă-ți o programare la medic pentru a verifica sursa problemei.

CITEȘTE ȘI: Planta care purifică ficatul şi scade colesterolul. Cum trebuie consumată

Cum să scapi de boala ficatului gras

Această afecțiune se tratează cu o dietă corespunzătoare, iar următoarea rețetă este delicioasă și nutritivă, deoarece alimente precum rădăcina de păpădie, banane, cartofi dulci, ficat și ghimbir ajută la tratarea simptomelor de ficat gras.

La micul dejun poți bea un smoothie din banane, ghimbir și păpădie, iar tot ce trebuie să faci este să feliezi banana și să o mixezi cu iaurt grecesc, ghimbir ras, două linguri unt de arahide și o lingură de păpădie, apoi să servești băutura imediat. Aceasta poate fi îmbogățită și cu alte ingrediente naturale și trebuie consumată o dată, maxim de două ori pe zi.

Comentarii: