SANATATE

Testul care îți poate arăta cât de bine îți funcționează plămânii

Starea de sănătate a plămânilor tăi poate fi verificată și astfel. În perioada aceasta, funcția pulmonară este deosebit de importantă.

Bronșitele, tusea și durerile în gât pot îngreuna respirația. Infecțiile nevindecate afectează plămânii, de aceea putem rămâne cu tuse reziduală mult timp după ce o viroză trece, potrivit doctorulzilei.ro.

Fiecare adult are aproximativ 300 de milioane de alveole pulmonare care îl alimentează cu oxigen. Suprafaţa totală a acestora este egală cu cea a unui teren de fotbal.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care ajută la detoxifierea plămânilor

Aria respiratorie se restrânge cu fiecare vindecare incompletă

Mai puţin cunoscut este faptul că la fiecare infecţie nevindecată complet, o parte a ţesutului plămânului se distruge, iar aria respiratorie se restrânge tot mai mult. Din acest motiv este bine să vă cunoaşteti capacitatea de respiraţie.

Testul respiratoriu cu lumânarea este unul cât se poate de simplu și vă ajută să vă cunoașteți capacitatea de respirație.

Aprindeți o lumânare şi încercaţi apoi să o stingeţi de la o distanţă de un metru. Dacă reuşiţi să o stingeţi, totul este în regulă. În caz contrar, este bine să vă prezentaţi la un cabinet şi să vă măsuraţi volumul respirator.

Sunt și metode naturale prin care ne putem apăra şi întări căile respiratorii

Se fac acasă, sunt accesibile, rapide şi eficiente, cum ar fi ceaiul de salvie. O cură cu ceai de salvie întăreşte căile respiratorii. Se consumă câte 1 litru de ceai zilnic, de dimineaţa până seară, 3 zile la rând.

CITEȘTE ȘI: Cum să ne menținem sănătatea plămânilor: Metoda care mărește capacitatea de respirație

Detoxifiază-ți plămânii cu ajutorul respirației. Exercițiile de respirație ajută la purificarea plămânilor prin vascularizarea lor. Tot ce trebuie să faci este să inhalezi puternic, apoi să-ți ții respirația pentru 2-3 secunde, după care expiri profund. Repetă acest exercițiu de 7-8 ori.

Atenție, acest articol este informativ și nu înlocuiește consultul medical de specialitate. Dacă observați greutate respiratorie, în contextual actual, al coronavirusului, este esențial să vă sunați medicul de familie.

Comentarii: