Tigaie picantă: Mâncarea pe care trebuie să o încerci în această perioadă – Ușor de preparat, extrem de sățioasă. De cele mai multe ori, în pragul sărbătorilor suntem atât de sătui de carne, încât tot ce ne dorim este o mâncare ușoară, care să ne satisfacă toate nevoile de moment.
Acest fel de mâncare conține doar legume, așadar împlinește dorințele tuturor: satisface poftele, se face ușor și are un gust delicios!
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
CITEȘTE ȘI: Invitație în Croația- tocană de carne cu legume
Tăiem ceapa solzișori, apoi călim în 2 linguri de ulei de măsline.
Punem și usturoiul tocat mărunt la călit și îl lăsăm până devine ceapa translucidă.
După ce curățăm dovleceii de coajă, îi tăiem bucăți și îi punem la călit, alături de celelalte legume din tigaie.
Tot acum tăiem și țelina felii subțiri, curățăm ardeii și îi tăiem felii după care îi punem în tigaie la călit.
Spălăm bine și vânăta și o tăiem bucăți după plac, apoi o punem la călit.
Legumele vor lăsa zeamă, deci le punem la foc mic și le lăsăm să se gătească.
CITEȘTE ȘI: Persoanele care mănâncă aceste legume îmbătrânesc mai încet
Dacă vă doriți un gust picant mai intens, puneți puțin praf de chilli.
Asezonați cu sare și piper, apoi puneți sosul sweet chilli peste toate legumele și amestecați încet.
Tigaia este gata, poate fi servită!