Friptura de miel este felul cel mai așteptat pe masa de Paște, alături de ouăle roșii și de vestitul drob.
Fiecare dintre noi căutăm rețete care să ne ajute în pregătirea fripturii, dar micile secrete ale gustului sunt chiar modul de preparare, nicidecum condimentele alese.
Primul truc este oțetul. Mielul nu se spală deloc cu apă, ci se folosește oțetul care vine aplicat pe un prosop de bucătărie și apoi se curăță carnea pe toate părțile.
CITEȘTE ȘI: Descoperă secretele unei tocanițe de miel delicioase și suculente, cu arome bogate și o textură perfectă
Ținând cont de aceste mici trucuri, veți obține cea mai bună friptură de miel
Ingrediente:
- carne de miel (pulpe)
- 200 ml vin alb demisec
- oțet balsamic
- 10 căței usturoi
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță sare
- 1 linguriță cimbru uscat
- 1 linguriță piper măcinat
- 1 linguriță usturoi granulat
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ulei pentru uns tava
Ținând cont de aceste mici trucuri, veți obține cea mai bună friptură de miel
Mod de preparare:
Carnea de miel se condimentează după gust cu sare, piper, usturoi, cimbru și boia. Se așaza într-o tavă unsă cu puțin ulei, se stropesc deasupra bucățile de carne cu puțin ulei și cu oțet balsamic, apoi se lasă la frigider peste noapte să prindă gust și aroma.
A doua zi scoatem friptura de la rece și o lăsăm minim o jumătate de oră la temperatura camerei.
Urmează să pregătim tava de copt, pe care o ungem cu puțin ulei, apoi punem carnea macerată și tăiem usturoiul în jumătăți.
Adăugăm în tavă o cană de vin, acoperim tava cu folie de aluminiu si o dăm la cuptor pentru 60 minute la 200 °C.
După acest timp se descoperă tava și se întoarce carnea, se acoperă tava din nou cu folia de aluminiu și se dă la cuptor pentru încă 60 minute, în funcție de cât de mari sunt bucățile de carne.
La final se scoate tava cu friptura din cuptor, se descoperă și se întoarce carnea, apoi se dă din nou tava la cuptor pentru 15 minute sau până când se rumenește frumos deasupra.
CITEȘTE ȘI: Cea mai bună marinată pentru miel: Îi dă cărnii un gust delicios, o face mai fragedă și suculentă
Sfat: după ce scoateți carnea din cuptor, lăsați-o la acoperită la temperatura camerei între 20 și 30 de minute, pentru a rămâne suculentă și pentru a se întrepătrunde toate aromele.
Comentarii: