SANATATE

Ține bine minte: Acestea sunt vitaminele pe care NU trebuie să le iei împreună

Ține bine minte: Acestea sunt vitaminele pe care NU trebuie să le iei împreună. Dacă iei anumite vitamine împreună, poți afecta absorbția lor în organism – în acest caz, poate face mai mult rău decât bine.

„Este foarte important să citiți instrucțiunile de utilizare ale oricărui supliment pe care îl luați. Astfel, unele suplimente trebuie luate cu alimente, altele pot fi luate zilnic de mai multe ori pe zi sau săptămânal. Dacă nu sunteți sigur de dozaj, consultați un medic”, recomandă Dr. Jenna Leet, nutriționist la Lennox Hill Hospital din New York, potrivit actualno.com.

Expertul adaugă că vitamina C și B12, precum și vitaminele liposolubile și cele hidrosolubile, nu ar trebui combinate niciodată.

CITEȘTE ȘI: Vitaminele care scad colesterolul dacă sunt administrate în aceste doze

Vitamine care nu ar trebui luate împreună

Nu se recomandă administrarea în același timp a vitaminei C și a vitaminei B12.

„Acest lucru se datorează faptului că dozele mari de vitamina C pot reduce cantitatea de vitamina B12 pe care organismul o absoarbe și o metabolizează, spune Dr. Litt. Asigurați-vă că luați vitamina C la cel puțin două ore după vitamina B12. În acest fel, puteți evita o deficiență de vitamina B12. B12”, explică Dr. Litt.

Specialistul adaugă că vitaminele liposolubile și cele hidrosolubile nu ar trebui, de asemenea, să fie luate împreună.

„Unele combinații ar trebui evitate chiar dacă nu sunt problematice în sine. De exemplu, deși este sigur să luați vitamina D cu vitamina B12, nu este recomandat. Acest lucru se datorează faptului că vitamina D este o vitamină liposolubilă care se absoarbe mai bine prin alimente, în timp ce B12 este o vitamină hidrosolubilă care trebuie luată pe stomacul gol. Același lucru este valabil și pentru vitamina C și vitamina D – acestea trebuie luate în momente diferite”, spune Dr. Virgil Sanchez, medic generalist certificat din Miami.

În mod similar, vitaminele hidrosolubile care nu sunt stocate în organism, cum ar fi vitamina C, vitaminele B, inclusiv tiamina (B1) riboflavina (B2) niacina (B3) acidul pantotenic (B5) piridoxina (B6) biotina (B7) acid folat/folat (B9) ) ) și cobalamina (B12) – necesită ca organismul să absoarbă și să folosească apa, spune Dr. Ormond. Cel mai bine este să se ia fără mâncare, cu un pahar de apă.

De asemenea, magneziul și calciul nu ar trebui luate împreună.

„Deși aceste două minerale lucrează împreună, ele trebuie să fie în echilibru pentru a fi eficiente. În timp ce magneziul ajută la absorbția calciului, prea mult calciu poate avea de fapt efectul opus prin împiedicarea absorbției magneziului. Cercetările arată că raportul calciu/magneziu peste 2:1 este asociat cu un risc crescut de tulburări metabolice inflamatorii și cardiovasculare. Pentru a vă asigura că obțineți raportul corect, consultați medicul sau medicul dentist pentru instrucțiuni privind combinarea suplimentelor minerale de calciu și magneziu.” , spune Dr. Litt.

CITEȘTE ȘI: 5 vitamine care au grijă de inima ta: Reduc riscul de a face boli cardiace

„Nu este o idee bună să luați suplimente de fier (sau să mâncați alimente bogate în fier) în același timp cu ceaiul verde. Acest lucru se datorează faptului că principala componentă a ceaiului verde, epigallocatechin gallate (EGCG), se leagă de fier și reduce absorbția acestuia „ adaugă Dr. Litt.

Comentarii: