NUTRITIE SANATATE

Ține-le minte: Cele două alimente pe care să NU le mănânci cu ceapă

healthline.com

Ține-le minte: Cele două alimente pe care să NU le mănânci cu ceapă. La prima vedere, se pare că ceapa poate fi consumată cu aproape orice produs și ca parte a oricărui fel de mâncare. Dar această opinie este greșită. Potrivit unui specialist în gastronomie, unele alimente nu ar trebui să fie consumate cu ceapă. În caz contrar, leguma își va pierde toate proprietățile benefice sau chiar va dăuna organismului.

Alimente care nu ar trebui să fie consumate cu ceapă

În primul rând, nu uitați faptul că cepele decojite sunt pline de bacterii patogene, dacă stau în starea aceasta mai mult timp fără a fi gătite imediat. În consecință, această legumă poate fi consumată la scurt timp după decojire.

CITEȘTE ȘI: Ce se va întâmpla cu organismul dacă mâncăm ceapă în fiecare zi

Ceapă cu maioneză sau ciuperci

„Uitați de combinația de ceapă și maioneză, deoarece o astfel de combinație este dăunătoare pentru stomac. Vă puteți confrunta cu consecințe precum balonarea. De asemenea, nu merită să marinați ceapa în combinație cu ciupercile. Cu această combinație, leguma își pierde imediat toate proprietățile benefice.” , spune specialistul.

Proprietăți utile ale cepei

„În copilărie, fiecăruia dintre noi i s-a spus probabil că ar trebui să mâncăm ceapă pentru a ne proteja de bolile respiratorii. Iar acest lucru nu este deloc ficțiune. Oamenii de știință numesc ceapa un adevărat recordman printre alte produse în ceea ce privește conținutul de quercetină. Acesta este un antioxidant puternic care ajută la reglarea tensiunii arteriale ridicate, scade nivelul colesterolului din sânge, întărește pereții vaselor de sânge și ajută la dezvoltarea protecției împotriva bolilor respiratorii”, spune specialistul.

De asemenea, se crede că quercetina are proprietăți întineritoare, reduce procesele inflamatorii din organism, elimină reacțiile alergice și, în general, ajută la îmbunătățirea sănătății.

Alicina

Ceapa conține și o altă substanță importantă – alicina (43,6 mg la 100 g de produs). Aceasta are proprietăți antibacteriene, îmbunătățește memoria și reduce riscul de apariție a bolilor vasculare. Allicina favorizează dilatarea vaselor de sânge, datorită căreia scade tensiunea arterială. Și această substanță luptă împotriva tumorilor și eliberează celulele de radicalii liberi.

CITEȘTE ȘI: Nu mai arunca cojile de ceapă: Ce efect au asupra colonului

Acid folic

Ceapa conține una dintre cele mai importante substanțe pentru femeile însărcinate – acidul folic. Acesta este necesar pentru desfășurarea normală a sarcinii și, de asemenea, participă la dezvoltarea fătului. Dacă viitoarea mamă nu are suficient acid folic, acest lucru poate crește riscul de naștere prematură și de dezvoltare a defectelor congenitale.

Ceapa poate fi utilă femeilor (și nu numai femeilor însărcinate) dacă doresc să își păstreze tinerețea și frumusețea. Aceasta ajută la îmbunătățirea aspectului pielii, reduce apariția modificărilor legate de vârstă, crește sinteza colagenului și are un efect benefic asupra pielii.

Comentarii: