X

Ţine virusurile la distanţă! Efectele unui căţel de usturoi consumat dimineaţa

Apreciat pentru aroma pe care o împrumută mâncărurilor, usturoiul are şi impresionante proprietăţi medicinale cunoscute din vechime. Un căţel de usturoi pe zi, înghiţit dimineaţa, pe stomacul gol, întăreşte corpul în lupta cu numeroase pericole pentru sănătate.

Multe documente vechi pomenesc despre proprietăţile benefice ale consumului de usturoi, atât pentru menţinerea sănătăţii, cât şi pentru utilizări în diverse remedii naturale şi tratamente cu usturoi. Este cunoscut din antichitate drept un remediu pentru răceli, infecţii, boli cardio-vasculare şi hipercolesterolemie. Legiunile romane foloseau cantităţi însemnate de usturoi în alimentaţie, fiind recomandat pentru eficientă constatată în peste 60 de boli.

Medicina populară recomandă usturoiul inclusiv în cazuri de hipertensiune şi obezitate.

Alicina

Principalul element din compoziţia usturoiului, alicina, este capabil să distrugă germenii patogeni fără a afecta flora microbiană din sistemul nostru digestiv care este necesară unei bune funcţionări a organismului. Alicina are, printre altele, capacitatea de a subţia pereţii vaselor de sânge, de a mări volumul arterelor şi al arteriolelor, uşurând astfel circulaţia sângelui. De asemenea, alicina combate stafilococii şi streptococii.

CITEȘTE ȘI: Ţine un căţel de usturoi sub pernă toată noaptea! Te vei trezi mult mai odihnit şi energic

Calităţile usturoiului au fost demonstrate de-a lungul anilor de către cercetătorii străini şi români

La Staţiunea de Cercetare Legumicolă Buzău se lucrează de mulţi ani lentru omologarea unui soi foarte aromat şi productive de usturoi, cel de Râmnicelu. „Celebrul soi de usturoi românesc de Râmnicelu, cunoscut pentru calităţile sale gustative, dar şi medicinale, a trecut toate testele, anul viitor va fi în anul doi de testare şi va fi trimis la omologare în vederea recunoaşterii sale oficiale ca plantă de cultură”, spune cercetătorul Costel Vânătoru, potrivit adevarul.ro.

Usturoiul este benefic organismului prin numeroasele substanţe active din compoziţia sa, cum ar fi potasiul, fosforul, o cantitate impresionantă de vitamina B şi C.

Deosebit de activi sunt şi cei 70 de compuşi care au în structura lor sulf. Usturoiul este una dintre cele mai puternice arme pe care le putem avea pentru susţinerea sistemului imunitar. Are capacitatea de a stimula producţia naturală de anticorpi din organism şi combate infecţiile, distrugând sute de tipuri de bacterii şi virusuri.

”Un căţel de usturoi luat dimineaţa pe stomacul gol, înghiţit întreg, te fereşte toată ziua de răceli, virusuri. Ar trebui să fie o obişnuinţă pentru toată lumea”, spune Gheorghe Manole, legumicultor din Buzău.

CITEȘTE ȘI: Ai mâncat usturoi sau ceapă? Trucuri care te ajută să scapi de mirosul neplăcut din gură

Conform rezultatelor unor studii, consumul pe termen lung de usturoi poate preveni instalarea bacteriei Helicobacter pylori, responsabilă de dezvoltarea endogastritei, ulcerului gastric şi cel duodenal.

Datorită efectelor sale antifungice, usturoiul poate ajuta la eliminarea Candidei albicans, cea mai frecventă ciupercă responsabilă de candidoza, agenţii săi activi sulfuroşi fiind capabili să dezintegreze pereţii celulari şi proteinele acestei ciuperci.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro