Prăjitura tiramisu este delicioasă, iar rețeta originală conține ingrediente simple, printre care se numără pișcoturi însiropate în cafea, cremă de mascarpone, respectiv cafea și cacao.
Pregătirea acestui desert poate fi un moment relaxant în care îți poți exprima creativitatea și pasiunea pentru bucătărie și pe care îl poți împărtăși cu cei dragi.
Tiramisu cu mascarpone și frișcă este un desert delicios și ușor de preparat, ideal pentru orice ocazie specială.
CITEȘTE ȘI: Prăjitura cu vișine care îți va încânta simțurile: Ușor de preparat, adorată de toată familia – Exquis
Ingrediente:
CITEȘTE ȘI: Prăjitura potrivită pentru oricine dorește un desert clasic sau modern – Exquis
Mod de preparare:
Începe prin pregătirea cafelei espresso și las-o să se răcească, iar dacă nu ai un espressor poți folosi cafea instant.
Într-un bol mare, bate brânza mascarpone cu întreaga cantitate de zahăr și esența de vanilie până când obții o cremă omogenă.
Într-un alt castron, bate frișca lichidă până când obții o textură pufoasă și fermă.
Adaugă treptat frișca bătută în bolul cu cremă de mascarpone și amestecă ușor cu o spatulă până când se încorporează complet.
Într-un vas dreptunghiular sau rotund, așează un strat de pișcoturi ușor înmuiate în cafea și asigură-te că acoperi întreaga suprafață a acestuia.
Adaugă un strat de cremă de mascarpone și frișcă peste pișcoturi, încercând să nivelezi cât mai bine. Repetă acești pași până când termini toate ingredientele, finalizând cu un strat de cremă.
Acoperă vasul cu folie alimentară și lasă tiramisu să se răcească în frigider cel puțin 2 ore sau peste noapte, pentru a se întări.
Înainte de a-l servi, presară deasupra prăjiturii tiramisu o cantitate generoasă de cacao și taie-l în bucăți potrivite.