REVIEW

Toată lumea le are: Lucrurile din casă care provoacă oboseală

gobalboa.com

Toată lumea le are: Lucrurile din casă care provoacă oboseală. Poate că există multe lucruri în casa dvs. care vă secătuiesc energia și puterea. Dacă brusc începeți să observați că abia ați trecut pragul propriei locuințe , cădeți din picioare și visați doar să mergeți la culcare, nu o explicați cu condițiile meteorologice sau cu volumul de muncă.

Toată lumea le are: Lucrurile din casă care provoacă oboseală

Culoarea rece a pereților

În mod surprinzător, culoarea în care sunt vopsiți pereții, să spunem în dormitor, poate afecta destul de mult starea de spirit și provoca oboseală. Oamenii de știință americani au descoperit că griul, albastrul, albastrul, azurul și alte nuanțe reci au un efect calmant, încetinesc ritmul cardiac și scad tensiunea arterială.

Acesta este motivul pentru care într-un astfel de mediu suntem mereu somnoroși. Concluzie: pentru a te simți mai vesel, revopsește-ți pereții în culori mai pozitive, calde.

CITEȘTE ȘI: De ce să pui un pahar cu sare în fiecare cameră din casă

Televizorul funcționează constant

Zgomotul informațional are un efect negativ asupra psihicului, la fel ca și tăcerea răsunătoare. Prin urmare, dacă aveți obiceiul de a apuca telecomanda chiar de la ușă, nu vă mirați că după aceea aveți dureri de cap frecvente și nu vă place toată lumina albă.

În plus, gama albastră a luminii vizibile suprimă producția de melatonină, un hormon care reglează ritmul circadian, astfel încât somnul devine agitat și nu vă puteți odihni și recupera.

Mizerie și obiecte împrăștiate

Nici dezordinea, gunoiul și murdăria nu ne fac ziua mai bună. Experții subliniază faptul că dezordinea ne menține creierul într-un stres și într-o tensiune constante, ceea ce face dificilă concentrarea. Acest lucru duce în cele din urmă la epuizare nervoasă și lipsă de energie.

Dacă doriți să vă îmbunătățiți bunăstarea și să nu mai adormiți în mișcare (reacția de protecție a organismului la stres), luați lucrurile în propriile mâini și faceți ordine în casă. O altă opțiune este să apelați la profesioniști care se pot ocupa de această sarcină în una sau două.

Fast food sau băuturi tari

Fast food, produsele semipreparate, un pahar sau două de băutură tare înainte de a merge la culcare nu sunt, de asemenea, o idee bună. De exemplu, junk food-ul îmbogățit cu carbohidrați simpli și zahăr provoacă vârfuri frecvente ale glicemiei urmate de scăderi bruște.

Acest lucru ne lasă să ne simțim nu doar obosiți, ci și devastați. Consumul de alcool înainte de culcare duce la o noapte agitată, treziri frecvente și incapacitatea de a ridica capul de pe pernă dimineața.

Lumânări parfumate

Mai ales cele parfumate cu lavandă. În sine, desigur, această aromă nu este rea, dar psihologii de la Universitatea Wesley, de exemplu, au constatat că persoanele care inhalează în mod constant această aromă se simt relaxate și doresc constant să doarmă.

Prin urmare, este mai bine să înlocuiți lavanda cu mentă sau citrice. Dar nu exagerați! O acumulare mare de lumânări parfumate într-o singură cameră poate provoca dureri de cap și, ca urmare, oboseală.

Perdele bine trase

Perdelele bine trase și jaluzelele care sunt mereu coborâte provoacă depresie și o stare de spirit deprimată. Psihologii asigură că pentru funcționarea normală a organismului, acesta trebuie să beneficieze de suficientă lumină, iar dacă acest lucru nu se întâmplă, începem să ne stricăm starea de spirit și să gândim negativ.

De aceea, experții recomandă ca perdelele să fie deschise în timpul zilei și închise doar imediat înainte de a merge la culcare.

Frig în cameră

În mod surprinzător, lipsa unui încălzitor sau mai degrabă temperatura prea scăzută din cameră ne poate face, de asemenea, să ne simțim obosiți. Aceasta face ca organismul să intre în hibernare și este dificil să îl trezești cu ceva.

De aceea, cinci minute de aerisire a dormitorului înainte de a merge la culcare sunt suficiente pentru a te face să te simți mai bine.

Telefonul mobil pe noptieră

Astăzi este greu să îți imaginezi viața fără smartphone-uri și alte gadget-uri. Cu toate acestea, ele nu sunt atât de inofensive precum par la prima vedere. De exemplu, obiceiul de a vă așeza telefonul lângă pat este o idee proastă.

În primul rând, vă veți trezi constant în mijlocul nopții, reacționând la ecranul care pâlpâie sau auzind brusc sunetul unui mesaj nou. Astfel, nu vei avea parte de un somn bun și te vei simți amețit și obosit.

Și în al doilea rând, medicii susțin că undele emise de gadgeturi au un efect negativ asupra sănătății noastre și în cele din urmă devenim dependenți psihologic de smartphone-uri și tablete. Prin urmare, psihologii recomandă să lăsați telefoanele mobile și alte dispozitive electronice în camera de zi sau în bucătărie înainte de a merge la culcare.

CITEȘTE ȘI: Vrei să unești bucătăria și camera de zi? Avantaje și dezavantaje ale acestui design interior

Lenjerie de pat nepotrivită

Așternuturile din materiale sintetice nu contribuie la o odihnă de calitate: se încălzesc la căldură, se răcesc la frig, nu absorb umezeala. Ca urmare, devenim într-o stare proastă și mergem la culcare și mai rupți.

Bumbacul, inul, catifeaua sunt ideale pentru somn. Și aveți nevoie, de asemenea, de o pernă confortabilă, o pătură moderat de caldă, o saltea potrivită, care ar trebui să fie încă întoarsă la timp. Atunci odihna ta va fi deplină, iar sentimentul de oboseală cronică se va evapora din viața ta, potrivit actualno.com.

Citeste mai mult
Comentarii: