NUTRITIE

Tort de ÎNGHEȚATĂ de ciocolată albă și fructe de pădure

 

Căldură….

Fructe de pădure…

Înghetată…

Ce ne putem dori mai mult?? 🙂

Dacă vă doriți un desert deosebit, frumos, delicat si fin, care sa se potriveasca cu zilele calduroase de afara, va recomandam astazi o reteta de tort foarte simplu de realizat, racoros si gustos, inspirata de aici.

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Pentru blat (diametrul 20 cm):

Ingrediente: 

2 oua
100 g zahar
100 g unt topit
1 praf sare
2 lingurite extract de vanilie
130 g faina
75 g migdale decojite
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

Mod de preparare: 

Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius. Puneti migdalele intr-o tava si dati la cuptor timp de 7-8 minute pana ce migdalele se prajesc usor, le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca. Le puneti apoi intr-un robot de bucatarie si le maruntiti bine de tot.

Intr-un castron mixati la putere maxima ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea, pana ce isi dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit, mixati din nou. La sfarsit adaugati faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul, dupa care inglobati in compozitie si migdalele macinate. Turnati aluatul intr-o forma de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.

De ce este indicat să NU cureţi cartofii noi de coajă

Oboseala inexplicabilă. Cauze posibile

Dati blatul la cuptorul incins pentru 25-30 de minute, dupa care il testati cu o scobitoare. Daca scoboitoarea iese curata, atunci blatul este gata, daca prezinta urme de firmituri pe ea, mai lasati blatul la cuptor pentru inca 5 minute.

Cand este gata, scoateti blatul din cuptor, lasati-l sa se racoreasca in tava de copt, dupa care il scoateti pe un gratar de bucatarie pentru a se raci complet. Daca blatul creste mai mult, taiati-l in doua si folositi o singura foaie de blat, deoarece nu este nevoie de un blat foarte inalt. (Daca va plac torturile mai inalte si mai consistente, atunci lasati blatul intreg.)

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Pentru sirop:

Ingrediente:

100 ml apa
50 g zahar
2 linguri lichior de zmeura
1 lingura apa de trandafiri

Mod de preparare:

Fierbeti  apa impreuna cu zaharul, luati craticioara de pe foc si lasati  sa se raceasca complet. La sfarsit adaugati lichiorul de zmeura si apa de trandafiri. Cu acest sirop insiropati blatul de tort, cu ajutorul unei pensule.

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Pentru înghețata de ciocolată albă:

Ingrediente:

500 g ciocolata alba
200 ml frisca lichida
250 g mascarpone
1 lingurita pasta de vanilie
sau extract de vanilie
100 g zmeura proaspata
100 g afine proaspete
100 g mure proaspete
100 g coacaze rosii proaspete

Adevărul despre ciocolata neagră. Cât de sănătoasă este, de fapt!

Cele TREI mese pe zi. Obicei social sau necesitate?

Mod de preparare:

Intr-o craticioara puneti la foc mic smantana lichida, aduceti-o la punctul de fierbere, dupa care stingeti focul. Adaugati ciocolata alba rupta bucati si amestecati totul bine pana ce compozitia se omogenizeaza.

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Lasati sa se raceasca usor, dupa care incorporati mascarpone, amestecati energic cu un tel. Va rezulta o compozitie lichida vascoasa.

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

La sfarsit adaugati pasta de vanilie sau, daca nu aveti pasta de vanilie, puteti pune 2 lingurite de extract de vanilie sau zahar vanilat, eventual preparat in casa.

Spalati usor de tot fructele si uscati-le pe un servet de bucatarie.

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Montati tava de copt, inauntrul ei puneti blatul de tort racit. Daca tava de tort nu este inchisa etans, inveliti forma de tort pe dinafara cu folie de aluminiu, pentru a evita ca amestecul ciocolata topita sa se scurga din forma.

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Peste blat presarati o parte din fructele de padure, turnati jumatate din compozitia de ciocolata, dupa care turnati restul de ciocolata. Pe deasupra puneti si celelalte fructe de padure. Fructele se vor „scufunda” in amestecul de ciocolata. Inveliti forma de tort in folie alimentara si dati forma la congelator pentru 10-12 ore, sau peste noapte.

Tipurile de grăsimi corporale și cum poți scăpa de ele! / STUDIU

De ce este INDICAT să dormim cu o pernă între genunchi

MOTIVELE pentru care femeile nu ajung la plăcerea SUPREMĂ…

Scoateti forma de tort din congelator, indepartati foliile. Lasati forma la temperatura camerei pentru 10-20 de minute. Ca sa va fie mai usor si sa actionati mai rapid, va puteti ajuta de un uscator de par. Treceti uscatorul de par pentru cateva secunde pe marginile formei de tort. Se va indeparta mai usor inelul.

Scoateti tortul pe un platou. Asezati fructe de padure proaspete si trasati linii de ciocolata alba topita.

Va puteti juca dupa cum doriti, puteti pune ciocolata si pe margini sau cum doriti….

Foto: andreeachinesefood.blogspot.ro

Puteti presara si niste menta proaspata (pentru ca aspectul de racoare sa fie si mai pregnant.

De ce ouăle NU ar trebui ţinute în compartimentul de pe uşa frigiderului

Daca nu taiati tortul imediat, il puteti da la congelator din nou.

Feliile se taie la inceput un pic mai greu, asa ca se scoate de la congelator cu 10-15 minute inainte de servire.

Intre timp, daca mai asteptati, fructele de pe deasupra incep sa se dezghete si vor lasa niste dare delicioase de sirop peste tort.

Poftă bună! 

Comentarii: