Pnemonia cauzată de noul virus, care a ucis 9 oameni în China se aseamănă foarte mult cu gripa. Principalele semene de alarmă sunt febra, tusea seacă, starea generală proastă, durerea de cap și tulburările respiratorii, a explicat, pentru HotNews.ro, prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.
Adrian Streinu-Cercel mai spune că „tratament care să se adreseze acestui virus nu există, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, ceea ce este deosebit de important”.
Semnele de alarmă date de îmbolnăvirea cu coronavirus seamănă foarte mult cu cele ale gripei: febră, tuse seacă, stare generală proastă, durere de cap și tulburări respiratorii.
Virusul se transmite de la om la om. În eventualitatea în care la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor vor ajunge persoane care prezintă aceste simptome, ele vor fi întrebate dacă au călătorit în zone afectate de noul coronavirus sau dacă au intrat în contact cu persoane care au călătorit în zonele respective.
Există tratament pentru coronavirus? Un tratament care să se adreseze acestui virus nu există în acest moment, în schimb există tratamente patogenice, care se adresează căilor prin care boala se poate constitui, a explicat managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș.
CITEȘTE ȘI: Concluzia îngrijorătoare a cercetătorilor canadieni: Legătura dintre gripă şi infarct
Bolnavii pot fi tratați în România. Medicul Adrian Streinu-Cercel dă asigurări că, în cazul în care se vor înregistra cazuri de îmbălnăvire pe teritoriul României, „primele cazuri vor fi adresate Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, și aici avem expertiza și cunoștințele necesare ca să putem interveni”.