MOMS SANATATE

Trăim zile de vară toride! Ce sfaturi au doctorii pentru femeile gravide, e imperios să le urmați

”Foarte puține persoane își dau seama cât e de greu să porți în pântece un copil când temperaturile de afară depășesc 37 de grade, să fii însărcinată vara nu este tocmai ușor.” Acesta este intro-ul pe care specialistul îl face înainte să ofere tuturor câteva sfaturi care să ajute la petrecerea în siguranță a zilelor excesiv de călduroase. Zile care au început ieri și se vor termina, zic meteorologii, abia joi.

Desigur aceste recomandări pe care medicul primar în obstetrică și ginecologie Gheorghe Gică le face pe pagina sa de Facebook femeilor gravide sunt, cu siguranță, valabile pentru noi toți și ar trebui să căscăm bine ochii.

Citește și: Care este valoarea normală a PULSULUI. Cum variază aceasta în funcție de vârstă

Cum să fentați canicula din aceste zile:

*Evitați, pe cât posibil, expunerea excesivă la soare între orele 11.00 – 18.00.

* Purtați pălării de soare, haine lejere din fibre naturale de culori deschise.

*Dacă aveți aer condiționat, reglați climatizorul astfel încât temperatura să fie cu 5 grade mai mică decât temperatura ambientală.

*Nu trebuie folosite ventilatoarele dacă temperatura aerului depășește 32°C.

*Nu trebuie folosite ventilatoarele dacă temperatura aerului depășește 32°C.

*Consumați zilnic CEL PUȚIN 2 litri de lichide (sucuri naturale, apă plată).

*Nu consumați alcool! Este interzis în sarcină, cu atât mai mult pe caniculă favorizează deshidratarea, astfel diminuând rezistența organismului la căldură.

*Evitați băuturile cu conținut ridicat de cofeină (cafea, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase), fiind diuretice acestea deshidratează organismul.

*Consumați fructe și legume proaspete (castraveți, roșii), ele conțin o mare cantitate de apă.

*Evitați consumul de alimente cu conținut sporit de grăsimi, sare, zahăr, a bucatelor prăjite, afumate, semifabricatele, fast-food etc.

*Evitați activitățile în exterior cu consum mare de energie (sport, grădinărit etc.)

*Și nu în ultimul rând, dacă știți ce aveți de făcut pentru dumneavoastră, aveți grijă și de persoanele în vârstă, copii, persoane cu dizabilități, oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.

sursa: https://www.facebook.com/DrGheorgheGica/

Comentarii: