Usturoiul este unul dintre cele mai utile condimente. În ciuda gustului său specific, este incredibil de eficient în tratarea diferitelor afecțiuni, mai ales atunci când este consumat crud.
Consumul său previne ateroscleroza, infarctul, cardiopatia ischemică, scade colesterolul și tensiunea arterială. De asemenea, tratează afecțiuni minore precum înțepăturile de insecte, răceala, gripa, febra, infecțiile cu drojdie și diareea.
CITEȘTE ȘI: Ghimbir și usturoi, combinația pe care trebuie să o încerci: Reduce glicemia și protejează creierul
În plus, capacitatea sa de a elimina toxinele și de a întări imunitatea este una dintre cele mai importante proprietăți ale sale, scrie publicația rusă Lenta.
În combinație cu ghimbirul și ceapa, usturoiul purifică organismul chiar și după chimioterapie. Pentru cele mai bune rezultate, folosiți usturoi crud, deoarece căldura neutralizează alicina, ingredientul său activ.
Trebuie doar să zdrobiți și să tăiați cățelul de usturoi, să-l lăsați 15 minute și apoi să adăugați o lingură de miere în el. De asemenea, un stomac plin nu poate absorbi toate substanțele nutritive, așa că cel mai bine este să luați acest medicament pe stomacul gol, înainte de a bea sau de a mânca ceva.
CITEȘTE ȘI: Elixirul vindecării – Ce se întâmplă în organism dacă bei zilnic apă cu miere
Pentru a întări imunitatea și sănătatea, ar trebui să consumați în mod regulat un amestec de miere și usturoi.