Durerile de cap și senzația de greață sunt două dintre cele mai comune simptome întâlnite la persoanele care au probleme cu fierea.
Atunci când este afectată bila și consumi alimente bogate în grăsimi, digerarea acestora poate fi îngreunată, confruntându-te cu o toleranță redusă la alimentele cu un conținut caloric mărit.
CITEȘTE ȘI: Ce să faci în cazul unei crize de fiere: Amestecul care ia durerea cu mâna – Se ia dimineața
Tratamentul natural pentru crizele de fiere
Așa cum ne-am obișnuit, plantele sunt cel mai bun leac pentru organism.
Plantele folosite în tratamentul pentru crizele de fiere au trei funcții principale:
- să curețe căile biliare
- să stimuleze secreția bilei
- să alunge durerea, prin combaterea spasmelor
- Sunătoarea: Are rol de a intensifica funcția hepatică. Infuzie. Pune o linguriță de plantă mărunțită într-o cană cu apă clocotită, lasă timp de 15 minute, bea 2-3 căni pe zi.
- Gălbenelele: Au rol antiinflamator, sedativ. Stimulează secreția bilei și evacuarea acesteia. Infuzie: peste 2 lingurițe de plantă uscată adaugă o cană cu apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi bea pe parcursul unei zile, înaintea meselor. Infuzia nu e recomandată femeilor aflate în ultima perioadă a sarcinii.
- Salvia: Crește secreția bilei, are acțiune antiinflamatoare, antiseptică, ușor sedativă. Infuzie: o linguriță de frunze la o cană cu apă clocotită. Bea 2 căni pe zi. Nu se recomandă femeilor care alăptează.
- Ridichea neagră: Intensifică procesul de eliminare al bilei. Suc: amestecă o cană de suc proaspăt de ridiche neagră cu o jumătate de pahar cu miere. Ia 3-6 linguri pe zi, între mese. Ridichi rase cu miere: urmează o cură, consumând câteva linguri pe zi, între mese.
Tratamentul natural pentru crizele de fiere
CITEȘTE ȘI: Criza de fiere: Cât de intensă este durerea – Cum se tratează
Apariția durerii este un semnal de alarmă că există o problemă, care trebuie investigată.
Dispariţia durerii semnifică fie trecerea calculului biliar în tubul digestiv, fie încetarea spasmului musculaturii netede.
Cel mai benefic lucru este să apelați la ajutorul unui medic, care vă poate recomanda efectuarea de analize uzuale, atât din sânge, cât şi de urină, efectuarea unei ecografii abdominale, sau, în anumite situaţii, poate recomanda efectuarea de examen computer tomograf (CT), de rezonanţă magnetică sau alte investigaţii speciale.
Nu lăsați sănătatea să vă răpească fericirea!
Comentarii: