X

Tratează răceala cu ajutorul remediilor tradiționale indiene: Accesibile și ușor de folosit

Schimbarea vremii ne dă bătăi de cap. Chiar dacă nu ai Covid-19 sau gripă, o simplă răceală te poate indispune. Aceste rețete de remedii tradiționale indiene pentru răceală.

Chiar și în India, schimbarea anotimpurilor înseamnă probleme cu nasul înfundat, răceala și tuse. Din fericire, există o mulțime de remedii tradiționale indiene pentru răceală, numite rețetele bunicii.

Pentru a calma amigdalele dureroase, părinții le dau copiilor ceai cald cu un vârf de sare și piper. Adulții consumă mâncare foarte condimentată atunci când simt primele simptome de răceală.

Remedii tradiționale indiene pentru răceală: Rădăcini ayurvedice

Mierea și ghimbirul sunt cele mai frecvente remedii și sunt adesea luate împreună. Sucul de ghimbir, ceaiul negru sau verde și lămâia sunt adesea amestecate cu miere. Ghimbirul ajută la calmarea durerilor de gât, în timp ce mierea și lămâia pot ajuta la lubrifierea gâtului și la producerea salivei, reducând durerile. Unele cercetări au sugerat, de asemenea, că mierea este mai eficientă decât majoritatea medicamentelor pentru răceală, potrivit libertateapentrufemei.ro.

Usturoiul are proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii care pot ajuta la detoxifierea sistemului imunitar și la expulzarea mucusului.

CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Medicamentul anti-răceala care poate provoca decesul în caz de supradoză

Uneori, un cățel de usturoi este ars în ulei de muștar. Uleiul fierbinte este apoi frecat pe piept și pe spate, ușurând congestia.

Remedii tradiționale indiene pentru răceală: Creton

Ingrediente

Indicații pentru prepararea acestui remediu tradițional indian pentru răceală:

1. Încălzește untul ghee într-o tigaie. Adaugă ghimbir și usturoi.

2. Călește ghimbirul și usturoiul timp de 3 până la 4 minute, apoi adaugă sarea, turmericul și pudra de ardei iute roșu. Amestecă bine.

3. Adăugă lapte. Adu la fierbere și lasă la fiert timp de 2-3 minute.

4. Se servește cald.

Remedii tradiționale indiene pentru răceală: cafea Chukku

Chukku este denumirea locală a prafului de ghimbir uscat care se prepară cu cafea. Preparatul oferă confort din cauza tusei și a frigului și poate stimula sistemul imunitar.

Ingrediente

CITEȘTE ȘI: Usturime în gât și senzația de arsură: Când nu este vorba de răceală

Indicații de preparare:

1. Încălzește apa la foc mediu.

2. Adaugă ghimbirul, semințele de chimen, boabele de piper zdrobite, zahărul și frunzele de busuioc sfânt. Adu la fierbere. Lasă la foc mediu timp de 10-15 minute.

3. Adaugă cafeaua.

4. Se strecoară și se bea cald.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro