Boala de ficat gras sau steatoza hepatica este o afectiune caracterizata de depozitele de grasime acumulate la nivelul ficatului.
Modificarea dietei si a stilului de viata pot vindeca boala de ficat gras, insa exista si o serie de remedii naturiste care pot accelera eliminarea depozitelor de grasime de la nivelul ficatului,potrivit doc.ro.
Ceaiuri recomandate pentru ficatul gras
Ceaiul de papadie – cel mai eficient ceai pentru tratarea steatozei hepatice este ceaiul de papadie, care elimina toxinele si totodata grasimile depozitate pe ficat. Mai mult decat atat, ceaiul de papadie regleaza si nivelul de colesterol din organism, reducand astfel riscurile cardiovasculare.
CITEȘTE ȘI: Sănătatea ficatului, stimulată de probiotice /STUDIU
Prepara acest ceai dintr-o cana de apa fierbinte si 1 lingura de frunze de papadie, pe care le vei lasa timp de 5 minute sa se infuzeze. Se recomanda consumul a doua cesti de ceai pe zi, intotdeauna dupa masa.
Pacientii cu pietre la rinichi, care sufera de gastrita sau ulcer ori care urmeaza tratamente pe baza de diuretice, precum si femeile insarcinate si cele care alapteaza ar trebui sa evite consumul de ceai de papadie.
Ceaiul de armurariu – armurariul este un alt ceai foarte eficient in tratarea ficatului gras, acesta stimuland eliminarea depozitelor de grasime si ajutand la eliminarea straturilor de grasime. Printre proprietatile sale benefice, armurariul combate si inflamatia, care reprezinta o problema pentru pacientii cu steatoza hepatica.
Bea 3 cani de ceai de armurariu pe zi, pe care le poti prepara dintr-o lingura de seminte de armurariu la o cana de apa fierbinte. Gustul acestui ceai este amar, insa nu e indicat sa fie indulcit inainte de consum.
CITEȘTE ȘI: Avertisment dur al medicilor: Simptomele care îţi arată că ai ficatul bolnav
Nici ceaiul de armurariu nu este recomandat femeilor insarcinate sau care alapteaza, dar nici diabeticii si pacientii hipertensivi nu ar trebui sa consume acest ceai.
Ceaiul de lamaie – la indemana, gustos si benefic pentru pacientii cu boala de ficat gras este si ceaiul de lamaie. Acesta ajuta la detoxifierea ficatului si favorizeaza vindecarea bolii de ficat gras. Prepara acest ceai din apa fierbinte si coaja de portocala si consuma-l dimineata, pe stomacul gol.
Ceaiul de anghinare – acest ceai are puternice efecte diuretice si impiedica acumularea de depozite de grasime la nivelul ficatului. Acest ceai se prepara dintr-o lingurita de funze de anghinare la 1 cana de apa fierbinte.
Ceaiul verde – un studiu publicat in anul 2008 in Jurnalul de Nutritie de peste Ocean a confirmat faptul ca ceaiul verde contribuie la combaterea ficatului gras si reduce totodata inflamatia.
Ceai de cicoare – cicoarea este renumita pentru abilitatea sa de a curata ficatul. Inca de pe vremea Romei Antice aceasta era folosita pentru tratarea icterului, a afectiunilor hepatice si a indigestiei. Prepara ceai de cicoare si consuma-l zilnic.
CITEȘTE ȘI: Leguma-minune care îţi curăţă ficatul!
Ceai de menta – ceaiul de menta nu este benefic numai pentru tratarea afectiunilor gastrointestinale, ci acesta poate ajuta si in lupta cu boala de ficat gras. Menta stimuleaza activitatea bilei si totodata ajuta ficatul sa elimine toxinele.
Indiferent de ceaiurile consumate pentru tratarea bolii de ficat gras, este important ca si dieta sa fie modificata. Grasimile nesanatoase, dulciurile, alimentele procesate si sucurile trebuie eliminate din dieta pacientului cu steatoza hepatica.
Comentarii: