Nucile sunt necesare pentru o alimentație sănătoasă și echilibrată și ar trebui mâncate în fiecare zi. Acestea sunt surse importante de grăsimi monosaturate (bune), care scad riscul de afecțiuni cardiovasculare. Nucile, dacă alegi tipul corect, sunt un izvor de proteine, minerale și alte substanțe nutritive esențiale pentru starea generală de sănătate.
Anumite tipuri de fructe cu coajă lemnoasă pot preveni bolile coronariene, îngrășarea și creșterea nivelului de colesterol. Așadar, iată care sunt cele mai sănătoase nuci pentru tine:
Migdale
Un pumn de migdale oferă aproape 25% din necesarul zilnic de magneziu și de calciu, două minerale esențiale pentru sistemul osos. Se pare că migdalele conțin vitamina E și seleniu, substanțe nutritive despre care se spune că au capacitatea de a preveni cancerul. Potrivit clickpentrufemei.ro, migdalele pot fi mâncate ca gustare în fiecare zi, pentru a ține sub control nivelul de colesterol.
CITEȘTE ȘI: Nucile, efect incredibil pentru sănătate: Transformare după doar patru ore
Nuci
Știm că nucile sunt foarte bune pentru sănătatea creierului, a inimii, a pielii și a oaselor. Ele sunt surse importante de acizi grași Omega-3 și antioxidanți care previn cancerul. Însă, nu trebuie să exagerezi când mănânci nuci. Recomandat este un pumn de nuci pe zi.
Nuci pecan
Studiile recente au arătat că nucile pecan pot reduce în mod clar colesterolul. Ele conțin în plus mai mult de douăzeci de minerale și vitamine de bază. Include-le în alimentația ta zilnică sau de două-trei ori pe săptămână. Menține-te sănătoasă și bucură-te de beneficiile pe care le au aceste nuci asupra sănătății.
Nuci braziliene
Fibre, magneziu, cupru, vitamina E, niacin, seleniu – acestea sunt câteva dintre substanțele nutritive prezente în nucile braziliene. Mai mult, conțin proteine care îmbunătățesc nivelul de energie și rezistența și, implicit, masa musculară. De asemenea, este recomandat să nu se exagereze cu mâncatul de nuci braziliene din cauza grăsimilor pe care le conțin.
CITEȘTE ȘI: Consumul zilnic de nuci previne ACEASTĂ boală necruțătoare!
Nuca de cedru siberian
Originare din Rusia, aceste nuci conțin aproximativ 70% din aminoacizii de bază necesari organismului – vitaminele A, B1, B2, B3 și E, macro și micronutrienți, precum cupru, magneziu, cobalt, zinc, fosfor, iod, fier și mangan, dar și acizi grași polinesaturați și proteine. În plus, nuca de cedru siberian sunt ca uleiul de pește în măsura în care au o grăsime nesaturată similară. Această grăsime nesaturată scade nivelul ridicat de colesterol și menține arterele sănătoase, prevenind depunerea grăsimilor pe pereții acestora.
Comentarii: