NUTRITIE SANATATE

Trei alimente care scad riscul de a face accident vascular cerebral: Consumă cel puțin unul zilnic

healthythairecipes.com

Trei alimente care scad riscul de a face accident vascular cerebral: Consumă cel puțin unul zilnic. Riscul de accident vascular cerebral poate fi redus cu 30% prin consumul anumitor alimente. De acest lucru este convins Dr. Alexander Myasnikov.

El împărtășește efectul pozitiv al 3 alimente în această privință. Recomandarea expertului este de a include zilnic în dietă cel puțin 1 din aceste 3 alimente, cea mai bună opțiune fiind includerea tuturor celor trei în dietă. Expertul împărtășește că lista acestor alimente include zmeura, uleiul de măsline și merele.

Trei alimente care scad riscul de a face accident vascular cerebral – zmeură, mere și ulei de măsline

„Statistic, numărul accidentelor vasculare cerebrale crește în timpul lunilor mai reci. Este posibil să țineți situația sub control – principalul lucru este să acordați atenție dietei și greutății dumneavoastră. Este important să excludeți din dieta dumneavoastră alimentele care conțin zahăr în exces, sare și grăsimi trans”, spune specialistul.

Al doilea punct, după cum a menționat medicul, este că ar trebui să introduceți în meniul dvs. produse care reduc cheagurile de sânge. Printre acestea se numără zmeura, uleiul de măsline și merele. Acestea sunt cele care mențin sănătatea peretelui vascular și previn formarea cheagurilor de sânge.

CITEȘTE ȘI: Persoanele care suferă de această afecțiune au risc crescut de infarct si AVC din cauza paracetamolului: De ce trebuie să țină cont

Beneficiile zmeurei pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

Zmeura conține multe substanțe benefice. Fructul este bogat în potasiu, care susține sănătatea vaselor de sânge și a inimii. Acizii grași din compoziție ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral și boli de inimă.

Zmeura în dietă ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge. Fructul este bogat în fibre, care îmbunătățesc digestia și scad glicemia și tensiunea arterială.

Zmeura este bogată în vitamina C, care îmbunătățește apărarea organismului și sistemul imunitar. În plus, zmeura conține mai puțin zahăr decât majoritatea celorlalte fructe de pădure și fructe.

Acestea conțin acizi organici, o mulțime de cupru, potasiu, fier, uleiuri esențiale. Separat, este necesar să subliniem acidul salicilic, care are un efect diaforetic și antipiretic pronunțat. Zmeura are, de asemenea, un efect hemostatic, antitoxic și îmbunătățește funcționarea sistemului nervos. De asemenea, fructul este eficient în tratamentul anemiei, aritmiei, aterosclerozei, hipertensiunii, bolilor renale și gastrointestinale.

Este folosit și pentru a combate stafilococii și mucegaiul, deoarece conține fitoncide – substanțe biologic active care inhibă dezvoltarea ciupercilor și a bacteriilor.

Beneficiile uleiului de măsline pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

Cercetătorii francezi au urmărit timp de cinci ani 7.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani, dintre care unele consumau ulei de măsline în mod regulat, iar altele nu. Apoi, oamenii de știință au analizat dosarele lor medicale în vederea depistării accidentelor vasculare cerebrale și au ajuns la concluzia că cei care consumau ulei de măsline aveau un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral.

Un total de 148 de accidente vasculare cerebrale nou diagnosticate au avut loc în grupul de studiu. După studierea acestora, autorii au constatat că cei care au consumat suficient ulei de măsline nu au suferit de accident vascular cerebral ischemic (cauzat de un blocaj într-o arteră care duce la creier).

Factorul de reducere a accidentului vascular cerebral s-a menținut după ce cercetătorii au ajustat factorii de risc precum greutatea, dieta, activitatea fizică și venitul, toate acestea jucând un rol important în starea generală de sănătate.

„Uleiul de măsline este adăugat în mod obișnuit la fructe și legume, leguminoase, cereale și pește și poate promova consumul de alimente mai sănătoase”, spune conducătorul studiului, Cecilia Sameri de la Universitatea din Bordeaux.

CITEȘTE ȘI: Alimentul care crește colesterolul bun: Previne osteoporoza, AVC-ul și bolile cardiovasculare

Beneficiile merelor pentru prevenirea accidentelor vasculare cerebrale

Oamenii de știință de la Universitatea Wageningen (provincia Gelderland, Țările de Jos) au efectuat un studiu pe scară largă, la care au participat aproximativ 20 de mii de voluntari. S-a dovedit că consumul de mere, precum și de alte fructe cu pulpă albă, reduce riscul de accident vascular cerebral în următorii 10 ani.

Un măr mediu cântărește 100-125 de grame și poate reduce riscul cu 36-45 la sută. Adică, se pare că fiecare 25 de grame de fructe reduce riscul de accident vascular cerebral cu 9 procente, dar acest lucru depinde de prezența acestui produs în dieta zilnică a unei persoane. Oamenii de știință explică efectul benefic de vindecare al merelor cu prezența în compoziția lor a substanței quercetină, care ameliorează inflamația și crește flexibilitatea vaselor de sânge, care, la rândul său, este o prevenire eficientă a bolilor cardiovasculare.

Comentarii: