Trei fructe care scad glicemia. Medicul generalist și consultantul Tea Advisory Panel Jill Jenkins a împărtășit alimente sănătoase care normalizează nivelul zahărului din sânge , ceea ce reduce riscul de a dezvolta diabet și boli cardiovasculare. Expertul subliniază că una dintre măsurile cheie pentru prevenire este alimentația adecvată.
Medicul recomandă trei tipuri de fructe de pădure care au un efect benefic asupra nivelului de zahăr din sânge: căpșuni, zmeură și afine.
Pe lângă fructe de pădure, Jill Jenkins recomandă includerea legumelor cu frunze verzi, cum ar fi kale, broccoli și spanac, precum și a cerealelor integrale, nucilor și semințelor. Cu toate acestea, ea avertizează împotriva consumului excesiv de fructe dulci precum mango, banane și ananas, care pot crește nivelul zahărului din sânge.
Activitatea fizică regulată și menținerea echilibrului hidric sunt la fel de importante. Potrivit medicului, chiar și simpla plimbare și evitarea lifturilor în favoarea scărilor vă vor ajuta să vă îmbunătățiți starea de bine și să scădeți nivelul de zahăr din sânge.
CITEȘTE ȘI: De ce nu e indicat să mănânci pâine prăjită: Efectul pe care îl are asupra glicemiei
Principalul motor al imunității din căpșuni este vitamina C. Aceasta ajută organismul să producă anticorpi speciali care luptă împotriva infecțiilor și inflamațiilor. Aportul său zilnic este de 90 mg pentru bărbați și 75 mg pentru femei. În 100 g de căpșuni există aproape 60 mg din aceasta.
Multe dintre substanțele nutritive din aceste fructe sunt acum bine studiate, unele îmbunătățind sănătatea inimii, reducând glicemia și ajutând la prevenirea diferitelor afecțiuni inflamatorii.
Antocianinele joacă un rol-cheie în această privință, deoarece întăresc pereții vaselor de sânge, prevenind riscul formării plăcilor și reglând tensiunea arterială. Consumul unei varietăți de fructe de pădure, inclusiv căpșuni, ajută la creșterea colesterolului „bun” și îmbunătățește funcția trombocitelor.
Căpșunile controlează nivelul de zahăr. Dezechilibrul în reglarea zahărului din sânge duce la diverse boli cronice, inclusiv diabetul de tip 2. Căpșunile încetinesc digestia glucozei și reduc vârfurile de insulină după consumul unei mese bogate în carbohidrați.
Ceaiul de zmeură ameliorează durerile de gât, reduce febra și are proprietăți diaforetice. Datorită conținutului de acid salicilic, infuzia este un antiseptic natural și poate fi luată de persoanele alergice la antipiretice. Zmeura are și multe alte proprietăți:
Având un efect diuretic, zmeura ajută la prevenirea bolilor de rinichi și la curățarea organismului de toxine. O infuzie de fructe de pădure și frunze ajută în anemie, hipertensiune arterială, ateroscleroză, boli articulare și probleme ale sistemului nervos.
Compoziția chimică unică, conținutul bogat de vitamine și oligoelemente determină proprietățile benefice ale afinelor pentru organism:
Fructul conține o cantitate mare de antioxidanți, motiv pentru care previne formarea tumorilor. Este un excelent antiseptic și antibiotic natural, adesea folosit în tratamentul diferitelor tipuri de inflamații. Capacitatea de a elimina toxinele din organism promovează întinerirea țesuturilor și îmbunătățirea generală a bunăstării. Prin urmare, afinele sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă în cosmetologie. Ele sunt un instrument puternic pentru prevenirea multor boli, întăresc inima și vasele de sânge, restabilesc vederea.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care omoară vasele de sânge și cresc nivelul glicemiei
Beneficiile afinelor pentru organismul uman sunt confirmate de rezultatele studiilor privind compoziția lor chimică. S-a constatat că fructele de pădure conțin: