Trei modificări ale ochilor care indică hipertensiune arterială. Unele modificări ale ochilor pot semnala boli, inclusiv hipertensiune arterială . Acest lucru este împărtășit de medicul rus Alexei Khukhrev.
Trei modificări ale ochilor care indică hipertensiune arterială
Dr. Khukhrev evidențiază trei modificări ale ochilor care indică boli. În special, una dintre aceste modificări „indicative” este roșeața ochilor. Simptome similare pot apărea ca parte a simptomelor de sănătate precară a sistemului vascular, tensiune arterială instabilă. Dr. Hurev a observat că ochiul este singurul organ uman care permite vederea vaselor de sânge, dispuse „ca într-o fereastră”.
„Dacă sclera devine roșie sau vasele globului ocular se dilată și devin mai strălucitoare, atunci o persoană poate avea hipertensiune arterială”, spune specialistul.
O altă modificare neplăcută a ochilor este îngălbenirea sclerei. Lekarvyat a recomandat ca persoanele care observă acest simptom să fie testate pentru bilirubină și să nu ezite să viziteze un medic. Îngălbenirea ochilor indică un nivel crescut al pigmentului bilirubină, care poate apărea din cauza problemelor cu ficatul și a scurgerilor biliare.
CITEȘTE ȘI: ATENȚIE: Ceaiul care crește tensiunea arterială aproape instant
O altă modificare a ochilor care indică o boală este apariția unor mici formațiuni pe aceștia – xantoame. Asemenea unor noduli, acestea tind să apară pe pleoape sau în colțurile ochilor în strânsă asociere cu niveluri ridicate de colesterol din sânge. Dr. Khukhrev avertizează că xantomele pot indica tulburări la nivelul ficatului și dezvoltarea aterosclerozei.
„Dacă observați formațiuni pe pleoape, ar trebui să vă verificați nivelul colesterolului din sânge și să consultați un terapeut”, spune specialistul.
Alte simptome ale hipertensiunii arteriale
În plus, hipertensiunea poate fi însoțită de următoarele simptome:
- dureri de cap, în special în ceafă;
- vertij;
- tinitus;
- oboseală crescută;
- insomnie;
- schimbări de dispoziție;
- stare generală de rău;
- dificultăți de respirație (senzație de lipsă de aer);
- creșterea frecvenței cardiace (puls);
- „plutirea” în fața ochilor și alte tulburări vizuale.
CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă cu tensiunea arterială atunci când ne rugăm: Ce spun oamenii de știință
Simptomele din timpul unei crize hipertensive sunt aceleași, dar pot diferi prin intensitate mai mare, potrivit actualno.com. În plus, manifestările pot varia în funcție de forma crizei. De exemplu, simptomele unei crize hipertensive de formă neurovegetativă sunt:
- frisoane;
- excitare emoțională puternică (uneori un sentiment nerezonabil de teamă)
- sete;
- greață;
- tahicardie;
- urinare excesivă (adesea observată la sfârșitul crizei, după care organismul scapă de conținutul crescut de lichid circulant).