X

Trucuri care îți fac viața mai ușoară în bucătărie: Cum să tai ceapa fără să te usture ochii sau cum potențezi aromele

Poți face din gătit o activitate mult mai ușoară decât credeai, deoarece există o mulțime de trucuri ce te scapă de griji.

Iată ce poți face, dacă vrei să faci ceva bun în bucătărie fără a te chinui prea mult și totodată a economisi timp.

1. Ține în gură o felie de pâine când tai ceapa, pentru ca pâinea să absoarbă vaporii și tu să nu mai „plângi”.

2. Când îți scapă coajă de ou în castron, folosește-te de restul cojii ca de o lingură, pe care o ții în mână, ca să iei ce s-a lipit de albușul din castron, recomandă feminis.ro.

3. Folosește-te de fundul unui pahar și hârtie de copt pentru a face propriile suporturi pentru brioșe.

4. Scufundă fructele în apă cu gheață, pentru a la decoji mai ușor.

CITEȘTE ȘI: NU e de ajuns să speli fructele şi legumele din comerţ doar cu apă. Cum scapi de chimicale şi bacterii

5. Un sertar deschis este locul perfect pentru a pune temporar tocătorul.

6. Pentru a păstra integritatea oualor fierte când le tai, trece mai întâi cuțitul prin apă rece.

7. Dacă tai gâtul unei sticle de plastic și peste capac îi adaugi fundul întors invers, poți face forme de fursecuri sau gogoși cu gaură.

8. Când vrei să faci ouă ochiuri, adugă în tigaie un pic de apă, ca să-ți rămână gălbenușul moale.

9. Bagă un pic mirodeniile la cuptor înainte de a le folosi, dacă vrei ca acestea să aibă o aromă mai puternică, lucru valabil în special pentru susan și mac.

10. Pune capacul peste oală când fierbi orez, pentru că aburul îl ajută să se gătească mai rapid și uniform.

CITEȘTE ȘI: Minunile cafelei: Cercetătorii au descoperit că poate trata o boală gravă

11. Când gătești, măsoară ingredientele prin greutate, nu prin volum ochiometric.

12. Să ții întotdeauna roșiile și citricele afară din frigider, pentru a le păstra aroma.

13. Pentru a verifica prospețimea ouălor, scufundă-le în apă și păstrează-le doar pe cele care se duc până jos, nu și pe cele care plutesc.

14. Unge-ți cana de măsurat cu ouă, pentru a preveni mierea sau crema să se lipească de pereții acesteia.

15. Un vârf de sare adăugat oricărui preparat de fapt scoate în evidență dulceața din fructe și restul ingredientelor.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro