Trucuri care să te ajute să supraviețuiești căldurii sufocante din casă
Trucuri care să te ajute să supraviețuiești căldurii sufocante din casă. Cei care nu pot merge în vacanță vara nu sunt de obicei mulțumiți de vremea caldă. De fapt, în astfel de zile, orice apartament se transformă dintr-un paradis confortabil într-o capcană fierbinte și sufocantă – mai ales dacă nu este posibil să instalați un aparat de aer condiționat. Dar puteți încerca să minimizați efectele căldurii de vară.
Trucuri care să te ajute să supraviețuiești căldurii sufocante din casă
În timpul verii, bucătăria devine cea mai fierbinte cameră din casă, deoarece în mod tradițional există multe aparate de uz casnic acolo, care în timpul funcționării servesc ca o sursă de încălzire a aerului. În plus, chiar și vara trebuie să stați în mod regulat lângă aragaz, care, de asemenea, „crește temperatura”.
De seara până dimineața devreme, fereastra din cameră ar trebui să fie larg deschisă pentru a lăsa să intre aer rece. Dimineața, închideți fereastra, lăsând doar un mic spațiu, și coborâți imediat jaluzelele din țesătură ușoară cu două treimi sau până la capăt. Acest lucru nu împiedică pătrunderea luminii în bucătărie, dar, în același timp, nu permite soarelui să încălzească și mai mult aerul;
În ceea ce privește aparatele electrocasnice, folosiți-le fie seara, fie noaptea, fie dimineața devreme;
Nu umpleți prea mult frigiderul, deoarece acest lucru îl obligă să lucreze mai mult, ceea ce înseamnă că motorul aparatului se încălzește mai mult decât de obicei și eliberează o parte semnificativă din căldură în aer
Când temperatura de afară crește peste 25 de grade, păstrați majoritatea alimentelor la rece. Nici măcar nu tăiați pe masă.
Nu uitați de trusa de prim ajutor
Pe timp de caniculă, trebuie să vă verificați cu deosebită atenție trusa de prim ajutor de acasă. Chiar și acele medicamente și suplimente nutritive care pot fi păstrate la temperatura camerei, pune-le pe ușa frigiderului pentru a nu se strica, recomandă actualno.com.
Adevărul este că majoritatea medicamentelor își păstrează proprietățile la temperaturi care nu depășesc +25, dar vara aerul din apartament se încălzește adesea mult mai mult.
Utilizarea unui ventilator în casă la +30 de grade și peste este inutilă, acesta va muta doar aerul fierbinte în cameră.
După aerisirea nocturnă, dimineața coborâți jaluzelele rulante de la toate ferestrele pentru a ține departe razele soarelui.
De asemenea, atârnați așternuturi ude pe balcon (și schimbați-le în mod regulat) – umezeala combinată cu briza cadrelor deschise face o treabă bună pentru a atenua senzația de sufocare fierbinte.
Când aveți putere și timp, spălați podeaua din apartament cu apă rece dimineața și seara – ca și în cazul așternuturilor, aerul umezit este mai rece. Ei bine, desigur, faceți un duș cald cât mai des posibil pentru a vă răcori bine.