Bucuria emanată, limbajul trupului şi atingerile întâmplătoare sunt doar câteva din modurile în care putem să atragem simpatia celor din jur. Psihologii spun că ne înconjurăm în mod inconştient de oameni fericiţi, fiind puternic influenţaţi de starea de spirit a persoanelor din jurul nostru.
Prima impresie chiar contează, fie că vorbim despre colegi, posibili parteneri de cuplu sau de business. Dincolo de farmecul personal, cu siguranţă veţi câştiga un plus de imagine folosind câteva trucuri recomandate de psihologi.
Copierea subtilă a limbajului corporal
Copierea posturii, a limbajului corporal, a expresiilor faciale şi a comportamentelor generale într-un mod natural se numeşte oglindire şi creşte senzaţia de încredere şi chiar simpatie. Este foarte important ca gesturile să fie făcute subtil, pentru a nu cădea în penibil. Zâmbetul este o modalitate foarte bună de a transmite încredere. Menţineţi contactul vizual. Nu intraţi în defensivă. Nu încrucişaţi mâinile sau picioarele. Nu staţi încruntaţi, recomandă adevarul.ro.
CITEȘTE ȘI: Sărutul pe frunte. Ce reprezintă și de ce este atât de special
Emană bucurie în jurul tău
Nimeni nu vrea să îşi petreacă timp în preajma unei persoane care emană tristeţe. Inconştient ne înconjurăm cu oameni fericiţi, fiind puternic influenţaţi de starea de spirit a persoanelor din jurul nostru. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Ohio, oamenii pot simţi inconştient emoţiile celor din jurul lor.
Complimentele sunt asociate celui care le face
Oamenii vor asocia cuvintele pe care le folosiţi pentru a descrie alte persoane cu personalitatea voastră. Potrivit lui Gretchen Rubin, autorul cărţii „Proiectul fericirii“, „orice ai spune despre alte persoane influenţează modul în care te văd cei din jur“. Dacă descrieţi pe altcineva ca fiind autentic şi amabil, oamenii vă vor asocia cu acele trăsături.
Fiţi buni ascultători
Ascultarea este o modalitate perfectă de a înţelege gândurile interlocutorului. Nu vă gândiţi la ce să spuneţi în continuare. Fiţi răbdători. Curiozitatea transmite interes, dar poate fi câştigată doar prin ascultare. Arătaţi-vă defectele din când în când Oamenii vă vor plăcea mai mult după ce aţi făcut o greşeală – dar numai dacă ei consideră că sunteţi o persoană competentă. Imperfecţiunea te face vulnerabil în faţa oamenilor din jurul tău.
CITEȘTE ȘI: Dezvăluiri inedite ale specialiştilor: Efectul îmbrăţişărilor asupra creierului
Atingeri întâmplătoare
Atingerea subliminală apare atunci când atingeţi o persoană atât de subtil încât abia observă. Exemplele obişnuite includ atingerea spatelui cuiva sau atingerea braţului, ceea ce îi poate face să simtă sentimentul de încredere. În cadrul unui experiment de la Universitatea din Mississippi au fost studiate efectele atingerii interpersonale în restaurant, observându-se că ospătarii care au făcut acest gest au primit bacşişuri mai mari decât colegii lor care nu făceau acest lucru.
Ajutaţi interlocutorul să se simtă în largul lui
Pentru a ajunge la inima cuiva, încercaţi să îi oferiţi încredere. Unul din cele mai importante lucruri este să reuşiţi să-l faceţi pe interlocutor să se simtă în largul lui, apoi lucrurile vor evolua de la sine. Aţi putea încerca o glumă, dacă este contextul favorabil, pentru a începe o discuţie într-un cadru relaxat.
Comentarii: