NUTRITIE

Trucuri în bucătărie: Cât timp ar trebui să fierbi gemul, în funcție de fructele pe care le folosești

Trucuri în bucătărie: Cât timp ar trebui să fierbi gemul în funcție de fructele pe care le folosești. Multe gospodine pregătesc gem pentru iarnă, dar a face gemul perfect nu este atât de ușor pe cât pare.

Fiecare gospodină ar trebui să cunoască câteva detalii legat de prepararea sa. De exemplu, trebuie să amesteci în el în timpul gătitului? Cât timp trebuie să fie ținut pe foc?

Uneori, prepararea unui gem gustos și gros care păstrează o mulțime de vitamine nu este deloc ușoară. Dar dacă știți trucurile potrivite, atunci este destul de posibil.

CITEȘTE ȘI: Dulceața de zmeură ca la mama acasă

Trucuri în bucătărie: Prepararea gemului

Există două moduri de a pregăti această delicatesă – clasic și accelerat, așa-numitul „cinci minute”. Și ele diferă în primul rând în tehnologia de gătit. Și conform rețetei clasice, trebuie să combinați fructele cu zahăr, să le turnați și să le lăsați timp de o jumătate de zi, astfel încât să elibereze suc.

În unele rețete – de exemplu, atunci când se folosesc fructe acre, se utilizează mult mai mult zahăr într-un raport de 1: 1,2. Iar în unele, cantitatea de zahăr, dimpotrivă, scade cu o treime.

După aceea, fructele cu zahăr trebuie să fie puse pe foc, aduse la fierbere și fierte timp de 10 până la 30 de minute – totul depinde de fructe. După aceea, amestecul este îndepărtat de pe foc, pus în borcane sterilizate și capacele sunt închise.

Dar gemul „de cinci minute” trebuie preparat într-un mod diferit: fructele cu zahăr trebuie aduse la fierbere, fierte timp de 5 minute, îndepărtate de pe foc și lăsate să se răcească.

După aceea, procesul trebuie repetat de două ori, dar nu este necesar să lăsați fructele să se răcească pentru ultima dată – imediat după aceea distribuiți gemul în borcane și înșurubați-le capacele, recomandă actualno.com. Cu această metodă de preparare, se păstrează mult mai multe vitamine.

Iată regulile de bază pentru prepararea acestui gem:

  • nu uitați să respectați proporțiile corecte de zahăr și fructe;
  • nu folosiți vase cu pereți și funduri subțiri, altfel gemul se va arde și se va înnegri;
  • amestecați gemul și îndepărtați spuma, astfel încât să dobândească o culoare plăcută

CITEȘTE ȘI: Dulceață de căpșune: Micile trucuri pentru a avea parte de o aromă delicată și o culoare apetisantă

Dacă alegeți totuși rețeta clasică, atunci iată timpul corect de fierbere în funcție de tipul de fruct folosit ca materie primă principală:

  • zmeură – se fierbe timp de 10-15 minute după ce începe să fiarbă;
  • căpșuni și coacăze – până la 15-20 de minute după ce începe să fiarbă;
  • caise și cireșe – până la 15-20 de minute după ce începe să fiarbă;
  • prune – până la 15-20 de minute după ce începe să fiarbă;
  • măr și pară – 15-20 de minute după ce începe să fiarbă;

Comentarii: