Trucuri în bucătărie: Ce să pui în oala în care gătești fasolea pentru ca aceasta să fiarbă de două ori mai repede.
Orice gospodină știe că fasolea trebuie pusă la înmuiat peste noapte pentru a se găti mai repede. Dar nu toată lumea respectă această regulă de fiecare dată. Uneori, gospodina uită să înmoaie fasolea seara sau pur și simplu în timpul zilei decide spontan să gătească un fel de mâncare cu ea.
CITEȘTE ȘI: Fasole bătură cu boia sau ceapă caramelizată: Ușor de preparat, deosebit de delicioasă/ REȚETĂ
Pentru a găti fasolea mai repede, este suficient să cunoști o regulă simplă.
Trucuri în bucătărie: Ce să pui în oala în care gătești fasolea pentru ca aceasta să fiarbă de două ori mai repede
Dacă trebuie să fierbeți fasolea rapid, dar nu aveți timp să o puneți la înmuiat, acest mic truc vă va ajuta.
Clătiți fasolea, acoperiți-o cu apă și puneți vasul pe foc. Așteptați să dea în clocot. Apoi turnați o jumătate de cană de apă rece în oală și lăsați fasolea să fiarbă din nou.
Adaugă din nou o jumătate de cană de apă rece – această procedură trebuie repetată în total de trei ori. Apoi, toarnă câteva linguri de ulei vegetal în oală.
CITEȘTE ȘI: Humus de fasole: Una din variantele delicioase prin care poți prepara boabele de fasole/ REȚETĂ
Și nu vă grăbiți să adăugați sare – acest lucru trebuie făcut chiar la sfârșitul gătitului.
În aceste condiții, fasolea se va găti în cel mult 30-40 de minute, potrivit actualno.com.
Comentarii: