X

Trucuri în bucătărie: Cum cureți carnea de pui de hormoni

Poti recunoaste carnea de pui ticsita cu hormoni de crestere chiar daca aceasta nu are textura diferita de carnea unui pui crescut cu cereale, asa cum cred unii.

Cel mai simplu mod de a recunoaste daca puiul pe care il cumperi este sau nu crescut cu hormoni este sa citesti cu grija eticheta. Daca pe langa carnea de pui apar si alte ingrediente, alte substante, cel mai probabil macar unele dintre ele sunt hormoni de crestere.

Cum sa elimini hormonii de crestere din carnea de pui

Daca nu poti face asta, esti pe fuga si carnea de pui pare sa fie plina de hormoni indiferent de producator, gospodinele au gasit cateva variante pentru a elimina hormonii din carne sau macar de a limita actiunea lor la nivelul organismului.

Fierbe carnea fara legume

Primul truc este sa nu folosesti bulion cand fierbi carnea de pui pentru ca nu vei mai putea indeparta toxinele care se acumuleaza la suprafata apei de fierbere. De altfel, faptul ca toxinele se ridica la suprafata si pot fi eliminate cu un spumar sau chiar agatate cu un servetel este motivul pe care se recomanda ca intotdeuna sa fierbi carnea separat de alte ingrediente, recomanda cumsa.ro.

CITEȘTE ȘI: Nu te lăsa indus în eroare: Testul care te ajută să cumperi carne de pui proaspătă

Marinada speciala

O alta solutie recomandata este sa tii puiul intr-o marinada mai speciala. Reteta este simpla. Ai nevoie de 1 litru de apa, cateva linguri de sare si zeama de la aproximativ un sfert sau chiar o jumatate de lamaie. Pune puiul in aceasta marinada pentru doua ore, apoi scurge marinada, prepara inca una la fel si tine puiul inca o ora si jumatate. La final, il poti gati asa cum iti doresti.

Multe dintre toxine sunt acumulate si la nivelul organelor interne, asa ca daca nu au fost deja scoase inainte ca puiul sa fi fost pus la vanzare, nu uita sa le scoti si sa speli bine interiorul inainte de a pune puiul la cuptor, de exemplu.

Scufundarea carnii de pui in apa minerala

Daca nu ai foarte mult timp la dispozitie, iar ingredientele pentru marinada de mai sus nu iti sunt la indemana, atunci poti apela la o solutie simpla. Specialistii bucatari spun ca tot ce trebuie sa faci pentru a elimina toxinele din carnea de pui este sa o scufunzi intr-o baie de apa minerala carbogazoasa si sa lasi acidul de acolo sa isi faca treaba. Cel mai probabil carnea de pui va scapa de toxine in scurt timp si va fi mai sigura pentru consum.

Fierbe carnea in apa sarata

O alta solutie pentru a elimina toxinele din carnea de pui este sa il pui la fiert cu sare pana ce atinge punctul de fierbere. Apa se va scurge, puiul se va spala si se va pregati conform retetei. Atentie! Daca alegi aceasta varianta te sfatuiesc sa nu mai adaugi sare la prepararea puiului pentru ca cel mai probabil si-a luat deja din apa cu sare in care a fost fiert.

CITEȘTE ȘI: Tucuri în bucătărie: Cum gătești carnea de pui pentru a nu se lipi de tigaie și pentru a-și păstra gustul suculent

Pe de alta parte, se pare ca sunt ceva studii care spun care este carnea de pui cu cea mai mare cantitate de hormoni de crestere si antibiotic. Poate te dezamagesc, insa aceasta este pieptul de pui. De altfel, medicii recomanda sa mancam mai degraba copanele si aripile in locul pieptului de pui.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro