Numeroase reţete de prăjituri şi deserturi au pe lista de ingrediente unt moale. Americanii şi englezii folosesc termenul „softened“, care este diferit de untul topit. Aşa că dacă te grăbeşti să prepari un delicios desert şi nu vrei să foloseşti cuptorul cu microunde îți recomandăm această metodă.
CITEȘTE ȘI: Secretul pastelor carbonara, așa cum sunt făcute în Italia
Tot ce trebuie să faceți este să puneți untul pe o farfurie, apoi să umpleți un pahar sau un castron de ceramică cu apă fierbinte de la chiuvetă. Lăsați apa să stea în pahar aproximativ cinci minute pentru a se încălzi.
Apoi, turnați apa și puneți paharul încălzit deasupra untului. Lăsați-l să stea zece minute și voila! Aveți unt înmuiat, pregătit pentru prăjitura pe care vreți să o faceți.
CITEȘTE ȘI: Testul care te ajută să îți dai seama dacă untul este de calitate: E ușor de făcut
Untul se va înmuia și va fi gata de bătut împreună cu zahărul în 10 minute.