REVIEW

Trucuri în pregătirile pentru Paşte: Ce să adaugi în apă pentru ca ouăle fierte să fie mai uşor de curăţat

Harold McGee este un bucătar care aplică rezultatele cercetărilor ştiinţifice când găteşte. Acesta explică ce trebuie făcut pentru reîmprospătarea fripturii, care este temperatura pentru fiecare tip de carne sau ce trebuie adăugat în apă pentru a face ouăle mai uşor de curăţat.

Pentru cei care nu ştiu, Harold McGee este un bucătar care aplică rezultatele cercetărilor ştiinţifice atunci când găteşte. Volumul său „Despre alimentaţie şi gătit: ştiinţa şi dragostea în bucătărie“ este un ghid prin care îşi doreşte să înveţe tinerii bucătari fundamentele gătitului ţinând cont de ştiinţă, scrie twoeggz.com, citat de adevarul.ro.

Cele mai practice sfaturi oferite de Harold McGee:

1. Pentru a face mai uşoară curăţarea ouălor fierte, adăugaţi praf de copt în apă şi lăsaţi-le să se răcească în frigider.

McGee sugerează adăugarea unei jumătăţi de linguriţă de praf de copt la un litru de apă pentru a o face alcalină, făcând coaja mai uşor de desprins.

2. Imediat ce scurgeţi legumele fierte, stropiţi-le cu ulei pentru a împiedica uscarea acestora.

CITEȘTE ȘI: Autoritățile atrag atenția asupra celui mai mare PERICOL de Paște: vopseaua de ouă

3. Dacă faceţi un sos cremos care conţine un ingredient acid (cum ar fi vinul sau zeama de lămâie), utilizaţi smântână în loc de lapte pentru a împiedica formarea crustei de deasupra.

4. Pentru a vă bucura cât mai mult timp de fructele de pădure, treceţi-le prin apă fierbinte imediat ce ajungeţi acasă. Aceasta va distruge statul subţire de mucegai, care se găseşte de multe ori pe acestea, făcându-le să reziste mai mult.

5. Pentru a împrospăta o friptură, despicaţi-o pe jumătate cu un cuţit şi treceţi-o prin apă rece. După ce o ştergeţi bine cu un prosop de hârtie, este gata pentru a fi preparată. Când vine timpul să o gătiţi, setaţi temperature la 140 de grade, pentru a preveni pierderea suculenţei.

6. Atunci când gătim un curcan întreg, avem de-a face cu două tipuri foarte diferite de carne. Pulpele trebuie gătite la 160-165 de garde, iar pieptul la 150 de grade. Harold McGee recomandă gătirea acestora separat.

O altă variantă ar fi lăsarea cărnii la temeperatura camerei, timp de câteva ore, aşezând pungi de gheaţă pe piept. În acest fel, gătitul va dura mai mult în această zonă, fiind gata în acelaşi timp cu pulpele.

7. Pentru a găti peşte crocant în exterior şi suculent în interior, folosiţi numai fileuri groase.

CITEȘTE ȘI: Mare ATENŢIE în bucătărie! Nouă obiecte care pot deveni periculoase dacă nu le foloseşti corect

8. Dacă nu doriţi ca bucătăria să miroasă a peşte, încercaţi să adăugaţi unul dintre aceste ingrediente în timp ce gătiţi: ceai verde, ceapă, salvie, cuişoare, ghimbir sau scorţişoară. Aceste ingrediente ajută la reducerea mirosului prin limitarea oxidării acidului gras.

9. Pentru a înmuia zahărul brun uscat, depozitaţi-l cu un prosop de hârtie umed sau o felie de măr. Acestea vor păstra nivelul de umiditate optim.

Comentarii: