X

Trucuri de neratat în gospodărie: Metode inedite de a păstra alimentele proaspete

De multe ori, ni se întâmplă să cumpărăm alimente şi, după câteva zile, acestea să se altereze. Fie cumpărăm fără să ne uităm la termenul de garanţie, alegem produse care nu rezistă în timp şi nu le depozităm corespunzător, fie luăm în cantităţi foarte mari. Iată câteva sfaturi despre cum să păstrezi prospeţimea alimentelor cât mai mult timp!

Păstrează verdeţurile într-un borcan cu apă

Dacă ai cumpărat mai multe legături de pătrunjel, mărar, lobodă sau leuştean o soluţie pentru păstrarea lor în stare proaspătă cât mai mult timp este să le ţii într-un borcan cu apă, departe de lumina directă a soarelui şi într-un mediu răcoros. O altă variantă este să păstrezi verdeaţa în congelator, într-o pungă din hârtie, recomandă click.ro.

Unge brânza cu unt sau margarină

De fiecare dată când tăiem dintr-un calup mai mare de brânză o bucată, în scurt timp partea tăiată care a rămas se întăreşte şi se usucă. Pentru a păstra brânza proaspătă, unge bucata rămasă, în zona în care a fost tăiată, cu unt sau margarină. Când doreşti să consumi din nou, nu trebuie decât să îndepărtezi uşor pelicula de margarină cu un cuţit.

Foaia de dafin alungă musculiţele

Pentru ca orezul, făina, pastele şi cerealele să nu facă musculiţe, pune în recipientul în care le păstrezi o foaie de dafin. Condimentul va preveni apariţia insectelor nedorite.

CITEȘTE ȘI: REVOLUŢIONAR Ce afli dacă pui în frigider un pahar cu apă şi o monedă

Cum împrospătezi legumele

Legumele din frigider s-au cam veştejit? Pune-le într-un recipient plin cu cuburi de gheaţă şi acoperă-le cu câteva felii crude de cartof. Aşteaptă o jumătate de oră. Vei vedea că legumele îţi vor trage seva din cartof şi se vor împrospăta

Mierea nu se alterează

Mierea de albine este unul dintre alimentele care nu se alterează. În cel mai rău caz, se va cristaliza dar acesta nu este un motiv de îngrijorare. Poate fi consumată ca atare. Multe persoane încălzesc mierea de albine la flacără, pentru a reveni la forma iniţială, vâscoasă. Total greşit! Încălzită, mierea îţi pierde din calităţi.

Pune boabe de orez în solniţă

Pentru ca sarea să nu se umezească de la aburii din bucătărie, pune câteva boabe de orez în solniţă. Acestea vor absorbi umezeala, iar sarea va fi fină şi uscată. Din când în când agită solniţa pentru ca boabele de orez să absoarbă umiditatea cât mai bine. O dată pe lună, aruncă boabele vechi şi înlocuieşte-le cu unele noi.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință trag un semnal de ALARMĂ: Magneții de pe frigider te-ar putea ucide

Untul se păstrează la rece timp de 6 luni

Dacă ai cumpărat mai multe pachete de unt, trebuie să ştii că acestea se pot păstra pentru timp îndelungat în congelator. Important este ca produsul să fie cumpărat proaspăt şi depozitat corect. Astfel, pune pachetele într-un recipient din plastic ce se închide ermetic pentru ca untul să nu prindă miros din congelator.

Pune puţin ulei în borcanul de bulion

După ce ai deschis borcanul de pastă de roşii sau bulion, peste câteva zile restul rămas va fi acoperit cu o peliculă de mucegai. Pentru a evita formarea mucegaiului pune o lingură de ulei peste conţinutul din borcan.

Păstrează pâinea la congelator

De la magazin nu prea ai ocazia să cumperi pâine caldă. Dar asta nu te împiedică s-o „fabrici” chiar la tine acasă. Pentru început, păstrează pâinea proaspătă în congelator, într-o pungă de hârtie. Când doreşti să o consumi, pune-o pentru 10 minute în cuptor. Vei vedea că pâinea va deveni pufoasă şi aburindă.

Acoperă alimentele cu folie de plastic

Este recomandat ca alimentele începute să fie învelite într-o folie protectoare de plastic. Această folie va păstra produsele alimentare proaspete şi va împiedica mirosul să se degaje în frigider. Tot cu această folie de plastic pot fi acoperite şi recipientele care nu au capac.

CITEȘTE ȘI: Ai probleme cu frigiderul: Iată trucul care te va scăpa de mirosul neplăcut din frigider pentru totdeauna

Foloseşte recipiente care se închid ermetic

Păstrează alimentele şi mâncarea gătită în recipiente din plastic, ce se închid ermetic. Astfel, vei împiedica contaminarea încrucişată şi degajarea mirosurilor. Pe de altă parte, alimentele vor fi protejate de umiditate.

Nu ţine ouăle în cofrajul de pe uşa frigiderului

Pentru că uşa frigiderului este deschisă foarte des, este bine ca alimentele sensibile, precum ouăle, să fie depozitate cât mai în spatele frigiderului la temperaturi cât mai scăzute. Astfel, vor fi ferite de curenţii de aer cald care pătrund din exterior şi nu se vor altera.

Bugetul.ro

Blacknews.ro

StiripeSurse.ro