NUTRITIE SANATATE

Trucuri pentru a rămâne în deficit caloric consumând alimentele preferate

Foto: Pinterest.com

Mâncarea poate fi super gustoasă, sănătoasă și să nu ne îngrașe, în același timp. Avem nevoie doar de schimbarea treptată a obiceiurilor, gătit mai bine, mai mult acasă, renunțat la calorii goale și să descoperim ce ne place.

CITEȘTE ȘI: Mâncarea sănătoasă NU este mai scumpă. Sfaturile specialiștilor cu privire la o dietă echilibrată

Trucuri pentru a rămâne în deficit caloric consumând alimentele preferate

Vrei să afli cum poți să mănânci mai sănătos și, în timp, să dai jos câteva kilograme, savurând alimentele preferate?

Am pregătit pentru tine câteva idei care să te ajute să mănânci sănătos și, în același timp, să rămâi în deficit caloric.

Începem cu ce este poate cel mai greu de schimbat – comfort food, momentul nostru de răsfăț după o zi sau o săptămână grea.

Veste bună este că nu trebuie să renunți la burgeri, shaorma sau pizza, ci doar să faci mici ajustări.

Multe restaurante, dacă alegi să comanzi, au și variante de naked burger, adică fără chiflă sau posibilitatea de a înlocui cartofii prăjiți cu dovlecei sau alte legume.

La pizza poți alege aluat din blat integral, iar la shaorma să optezi pentru varianta la farfurie, fără lipie, ideal fără cartofi și maxim un sos.

Trucuri pentru a rămâne în deficit caloric consumând alimentele preferate

Deserturile care conțin banane coapte, cum ar fi banana bread, brioșele sau clătitele, nu au nevoie de extra zahăr. Folosește aceste fructe și vei reduce semnificativ numărul de calorii.

Fructele sunt un răsfăț dulce, în general și vin la pachet cu numeroase beneficii, vitamine sau antioxidanți, nu doar calorii.

Iar dacă iubești ciocolata, optează totuși pentru cea neagră, cu minimum 75% cacao sau prepar-o acasă, exact așa cum îți dorești.

Alege să elimini pâinea măcar o masă din zi, mai ales dacă include carne sau ouă, care sunt sățioase și conțin multe proteine.

Multe calorii se adună de-a lungul zilei, fără să ne dăm seama măcar, din gustări și snacks. Stabilește-ți un număr de mese potrivit stilului de viață și nu consuma mai mult de un fruct sau shake între ele.

CITEȘTE ȘI: Descoperire a cercetătorilor din Koln: Factorul care ne creşte pofta de mâncare nesănătoasă

Planifică-ți 2-3 mese pe zi și o gustare, care sunt mai mult decât suficiente pentru orice stil de viață, oricât de activ, iar în rest, consumă doar apă, ceai sau cafea simplă.

Cu puțină determinare, vei putea să te bucuri de mâncare, iar ea să-ți aducă satisfacție, fără kilograme în plus. Alegerea îți aparține!

Comentarii: