Cum să prepari alimentele, să le cureţi şi cum să îţi organizezi spaţiul de gătit astfel încât totul să devină mult mai simplu!
Există mici trucuri pe care nu oricine le cunoaşte. Înțelepciunea și măiestria gospodinelor acumulată cu anii este uimitoare! Știind câteva secrete, vei putea deveni un bucătar extraordinar, de altfel vei mai putea păstra produsele alimentare, salvându-le de la degradarea rapidă!
ULUITOR! De ce medicii ne recomandă să dormim dezbrăcați
DE CE Steve Jobs a ales litera ”i”-ul din cuvântul „iPhone”
Mersul pe tocuri: TRUCURI pentru a păși CORECT și ELEGANT!
Trucuri utile în bucătărie pe care puţini oameni le ştiu, potrivit brightside.me
Pentru a elimina rapid seminţele din dovlecei, utilizează o lingură pentru îngheţată. Marginea ei ascuţită va face răzuirea mult mai uşoară. De asemenea, o poţi folosi pentru a face o salată cu felii subţiri de legume.
Dacă un fel de mâncare pe care l-ai gătit este foarte gras, atunci foloseşte cuburi de gheaţă şi un prosop de hârtie. Înfăşoară gheaţa în prosop şi şterge partea de sus a felului de mâncare respectiv. Gheaţa va acţiona ca un magnet.
Ai o folie de plastic care se întinde în mod inegal sau se rupe? Păstreaz-o la frigider, aşa cum şi bucătarii profesionişti fac. Folia rece se comportă mai bine, se lipeşte şi se rupe mai puţin.
Consecinţele GRAVE ale lipsei fierului din organism: Ce boli rişti
Ai APLICAȚIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT
Care este starea ta de sănătate în funcție de CULOAREA urinei. Când trebuie să te îngrijorezi?
Vrei să desfaci o portocală sau o lămâie, dar nu vrei să îţi strici manichiura în coaja groasă şi tare? Pune-le în cuptorul cu microunde timp de 20 de secunde şi îţi va fi mult mai uşor să separi coaja de fruct.
Adaugă apă minerală carbogazoasă, sifon sau oţet în apa în care fierbi ouăle.
Substanţele aceastea pătrung în interior şi fac decojirea mult mai uşoară.
Pentru a stoarce chiar şi ultimele picături dintr-o lămâie, las-o mai întâi să se răcească la frigider şi apoi bag-o la cuptorul cu microunde timp de 15-20 secunde.
Bag-o în congelator timp de jumătate de oră înainte de a o rade. Brânza se întăreşte şi nu se va mai lipi pe răzătoare.
Boala cronică a bărbatului tânăr. CÂND şi DE CE trebuie să mergi urgent la medic!
O școală din Londra ar putea permite băieților să poarte fustă la uniformă. Care este motivul
Cum poţi cuceri un bărbat: Patru sfaturi nebune pentru a îți îndeplini visul
Pune ceapa timp de 30 de minute la congelator înainte de a o toca. Ţine cont de faptul că acest lucru se aplică doar dacă găteşti ceapa, nu dacă o foloseşti pentru salată.
Dacă nu vrei să stai lângă oală cât timp fierb pastele, pune o lingură de lemn în partea de sus. Lemnul va opri spuma să dea pe foc.
Atunci când vrei să găteşti un pui întreg, pune-l pe piept. Pieptul conţine cea mai mare cantitate de carne şi astfel va fi cât mai aproape de sursa de căldură.
În cazul în care nu ai forme speciale pentru brioşe, foloseşte hârtia pergament în loc. Această metodă are avantajul de a produce prăjiturele imperfecte, care arată mult mai interesant.
Mănânci mult usturoi? Vezi cu ce PROBLEME de sănătate te poți confrunta!
Diferenţa dintre fasolea verde şi cea galbenă. Care este mai sănătoasă
Dacă vrei să încălzeşti pizza sau alte preparate coapte în cuptorul cu microunde, pune o cană de apă lângă ea. Umiditatea va împiedica aluatul să se usuce prea multe şi să își păstreze crusta crocantă.
Sparge ouăle într-o tigaie ca şi cum ai vrea să le prăjeşti, numai că în loc de ulei, pune nişte apă. Ca rezultat vei obţine ouăle perfecte cu gălbenuş lichid.
Dacă congelezi ierburile într-o tavă de gheaţă, vitaminele nu se vor pierde. Încearcă să le îngheţi în apă sau ulei de măsline.
Congelează nucile decojite pentru a le păstra proprietăţile nutriţionale, gustul şi aroma. Sigilează-le întâi şi apou bagă-le la congelator. Nu merită să le prăjeşti întâi, pentru că nu vor mai fi bune de nimic. Miezul trebuie să fie crud, astfel nu vor dobândi gustul amar ca în cazul celor care au fost ţinute la temperatura camerei.
Ce alimente au cel mai ridicat conţinut de PROTEINE
Cât de generos trebuie să fie DECOLTEUL în funcție de vârstă
Cum te poate îngrășa praful din casă / STUDIU
Pentru a stopa apariţia ruginii, evită să o speli cu detergent de vase, ci utilizează sare de masă în loc. Această metodă va elimina, de asemenea, mirosurile perssistente ale condimentelor folosite la gătit.
Pentru a elimina mirosul de ceapă sau de usturoi de pe mâini, foloseşte sare de masă sau lămâie. Doar freacă-le în mâini şi apoi clăteşte-te.
Pentru a reda luciul obiectelor din oţel inoxitabil existente în bucătărie, spală-le într-un amestec din oţet şi apă. Dacă rezultatele nu sunt cum îţi doreai, le poţi lăsa la înmuiat peste noapte.
De-a lungul timpului, lingurile şi spatulele de lemn îşi pierd aspectul şi capătă un miros neplăcut. Dacă nu vrei să le arunci, fierbe-le în apă simplă şi lasă-le să se usuce la soare.
Lucrurile mai PERICULOASE într-o relație decât înşelatul
Lucrurile pe care soţul tău ar vrea să le faci MAI DES
De ce urechile se înfundă și pocnesc în timpul călătoriei cu avionul
Pentru a îndepărta mirosurile neplăcute şi resturile alimentere din tocătoarele de lemn, freacă-le cu sare grunjoasă şi lasă să acţioneze timp de 10-15 minute. Apoi şterge-le cu o jumătate de lâmâie şi usucă-le.
Când gătim, folosim de multe ori o carte de bucate sau propriile noastre caiete cu reţete. Este dificil să nu o stropim, din moment ce o ţinem lângă noi pe blatul de la bucătărie. Pentru a-ţi proteja reţetele, utilizează un umeraş de pantaloni pentru a prinde cartea şi pune-l suspendat într-un loc în care să ai acces cu uşurinţă.