Iată câteva trucuri simple care te ajută să elimini mai ușor mirosul de grăsime, după ce ai gătit mai multe zile mâncăruri grele.
Mirosul de grăsime poate să persiste zile întregi prin tigăi și oale, după ce ai prăjit carne, pește sau după ce ai gătit tocănițe și sosuri grase. Dar iată și câteva trucuri simple să elimini mirosul din oale, să limpezești uleiul și să îl poți refolosi încă o dată.
Uleiul curat și dublu rafinat de floarea soarelui are un miros plăcut și foarte fad, dar uleiul folosit pentru carne, pentru ceapă și usturoi capătă mirosuri grele. După ce ai prăjit ouă, șnițele, carne sau alimente condimentate, strecoară uleiul respectiv după ce s-a răcit și pune-l într-o tigaie. Adaugă unul sau doi cartofi tăiați în felii mai groase și lasă-i să se rumenească. Datorită amidonului, cartofii vor elimina mirosul de grăsime mai puțin plăcut și uleiul tău va fi mai limpede și mai curat, potrivit libertateapentrufemei.ro.
CITEȘTE ȘI: Pâinea prăjită: Ameliorează diareea și este recomandată diabeticilor – Când devine toxică
În oalele în care faci tocănițe și călești carnea, rămâne adesea mirosul de grăsime amestecat cu diverse arome de la alimente. Pentru a scăpa de el, pune apă în jumătate de oală și las-o să ajungă la punctul de fierbere. Când începe să clocotească pune o lămâie tăiată felii cu tot cu coajă și las-o să fiarbă câteva minute bune la capac. Lămâia parfumează oala și te scapă de mirosul de grăsime și de mâncare.
CITEȘTE ȘI: Sfaturi de la dr. Mencinicopschi: Care e cel mai bun ulei pentru prăjit
Uleiul în care ai prăjit peşte capătă un miros persistent și puternic, încât nu prea îl mai poți refolosi pentru alte alimente. Un truc care funcționează este să adaugi în acest ulei, când este fierbinte, zeama de la o jumătate de lămâie. Stinge focul, amestecă ușor în ulei și lasă-l să se răcească. Strecoară-l prin tifon și ține-l la rece. Vei vedea că mirosul de pește este mult mai slab și mai poți folosi uleiul respectiv pentru carne sau cartofi prăjiți.