NUTRITIE

Trucurile lui chef Sorin Bontea în privința drobului: Detaliul care dă o aromă deosebită preparatului și ce să faci dacă nu ai prapure

avantaje.ro

Sorin Bontea, fostul jurat de la “MasterChef”, care a gătit pentru Madonna, Snoop Dogg şi Nicolas Cage a dezvăluit secretele sale când vine vorba de prepararea mâncărurilor de Paște.

“Pentru această friptură aveţi nevoie de o pulpă de miel întreagă cu os. Aceasta se împănează cu usturoi, se dă cu sare, piper şi cimbru după gust şi se aşează pe un pat de legume: ceapă verde, usturoi verde, ţelină, morcovi, foi de dafin, cozi de pătrunjel şi piper boabe. Se stropeşte totul cu vin roşu. Încercaţi să folosiţi un vin sec, pentru că legumele sunt destul de dulci. Se dă la cuptor, la foc mic şi se lasă până când carnea se desprinde de pe os.

CITEȘTE ȘI: Nutriţionistul Mihaela Bilic recomandă alimentul COMPLET – Nu trebuie să ne lipsească de pe masa de Paşte

Când o veţi gusta, trebuie să se topească în gură. Aveţi însă grijă să întoarceţi carnea din când în când, de pe o parte pe alta, atunci când o ţineţi la cuptor. La final, legumele se pot servi ca atare sau se pot pasa şi servi ca sos lângă friptură. Obligatoriu, alături facem şi o salată verde cu ridichi şi ceapă verde.

CITEȘTE ȘI: Drobul de miel, de la A la Z: Reţeta originală a unui cunoscut realizator TV

Secretul drobului

Mare amator de drob, Sorin Bontea are un secret şi pentru acesta. “Eu nu fierb organele şi carnea, ci le înăbuş, adică pun puţin ulei, sotez, pun ceapa şi usturoiul verde, le înăbuş un pic, apoi mărarul şi pătrunjelul proaspăt tocate, sare şi piper proaspăt măcinat. Iar dacă nu aveţi prapur, puteți tapeta forma în care faceţi drobul cu ulei si pesmet, iar pe deasupra turnaţi ou bătut deasupra. Asta daca nu aveti prapur, repet!”.

Comentarii: