Specialiştii avertizează cu privire la importanţa spălării cutiilor de lapte a înainte de a fi desfăcute. Ce alte reguli de igienă aliemntară sunt frecvent ignorate de către consumatori.
Oamenii conştienţi de pericolul care se află în spatele alimentelor ştiu cât de multe greşeli pot fi făcute în timpul spălării legumelor şi fructelor, curăţării midiilor sau deschiderii unei simple cutii de lapte. Specialiştii recomandă respectarea regulilor pentru o bună igienă alimentară.
7 alimente spălate deseori incorect:
Lapte şi alte produse lichide
Se recomandă spălarea sticlelor/cutiilor de lapte, borcanului de iaurt şi a altor produse lichide. Mii de clienţi ating aceste pachete pentru a citi informaţiile de pe etichete. În momentul deschderii, bacteriile de pe recipient pot intra cu uşurinţă în interior, scrie BrightSide.me
CITEȘTE ȘI: Sucul de varză, sursă excelentă de vitamine şi minerale. Cum se prepară băutura care previne cancerul
Varza
Indiferent de tipul de varză, aceasta trebuie splată bine înainte de a fi tocată. Îndepărtaţi primele două straturi şi apoi puneţi varza sub jet de apă. Dacă intenţionaţi să gătiţi conopidă, care este în aceeaşi familie cu varza, trebuie să o desfaceţi în bucăţi şi apoi să o spâlaţi cu atenţie. Acestea pot ascunde murdărie şi praf.
Orez
Toate tipurile de orez trebuie clătite de 3-4 ori înainte de gătire. Pericolul principal nu se ascunde în praf, ci în amidonul care acoperă orezul. Este recomandat să clătiţi orce alt tip de cereale până când apa devine foarte curată.
Midiile
Trebuie să spălate cu atenţie toate produsele cu cochilie, chiar dacă sunt congelate, deoarece acestea pot fi pline de nisip. În caz contrar, veţi găsi în mâncare toate acele „condimente“.
Fructe şi legume congelate
Legumele congelate fac viaţa gospodinelor mai uşoară: doar le puneţi în tigaie şi le gătiţi. Ar trebui ţinut cont de faptul că înainte de a le îngheţa, legumele se spală cu apă, însă nu de sufieciente ori pentru ca acestea să fie perfect curate. Cei mai mulţi oameni nu spală produsele congelate înainte de a le găti.
Peştele
Nu este obligatorie spălarea peştelui înaintea gătirii dacă acesta urmează a fi pregătit la temperaturi ridicate. În momentul gătirii sunt ucise toate bacteriile şi, dacă clătiţi peştele, există riscul răspândirii acestora. Reţineţi că trebuie să vă spălaţi mâinile, tocătorul şi cuţitul după ce terminaţi.
CITEȘTE ȘI: Peștele în alimentație: Când este sănătos și când este periculos
Fructele
Dacă doriţi să mâncaţi un măr în timpul iernii trebuie să-l spălaţi cu mare atenţie. Pentru a se păstra în stare cât mai bună, fructele sunt stropite cu diferite chimicale sau ceruite. Dacă lăsaţi fructele în apă cu bicarbonatul de sodiu timp de 12 minute, majoritatea substanţelor chimice vor fi îndepărtate.
Comentarii: