NUTRITIE

Tucuri în bucătărie: Cum gătești carnea de pui pentru a nu se lipi de tigaie și pentru a-și păstra gustul suculent

taste.com.au

Atunci cand gatesti pui, mai ales partile din carne slaba, adesea carnea devine uscat si greu de mestecat. Din fericire, exista cateva trucuri pe care le poti pune in practica pentru a evita acest lucru si pentru a obtine un pui suculent.

Marinati puiul

Una dintre cele mai simple metode de a face puiul suculent este marinarea acestuia, aceasta tehnica ne va permite sa dam gust si aroma carnii, sa o inmuiem si sa o impiedicam sa devina uscata; pentru a obtine efectul dorit, trebuie sa marinam puiul timp de aproximativ doua ore inainte de a-l gati si sa nu uitam sa nu il gatim prea mult, deoarece chiar daca il marinam, acesta poate deveni uscat, potrivit acasa.ro.

CITEȘTE ȘI: SURPRIZĂ: De ce NU este bine să speli carnea de pui înainte să o găteşti

Bucati de aceeasi marime

O alta modalitate de a controla ca umiditatea sa ramana in pui la gatire este sa taiem toate bucatile de carne la aceeasi grosime. Una dintre greselile pe care le facem atunci cand gatim pui, mai ales cand vine vorba despre fileuri, este sa gatim mai multe bucati impreuna, unele mai mari decat altele, acest lucru duce la bucati uscate, deoarece bucatile mai mici se vor gati mai repede decat cele mari, uscandu-se in mai putin timp. Daca toate bucatile de pui sunt de aceeasi marime, se vor gati uniform.

Comentarii: