SANATATE

Uită de nasul înfundat: Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu

antena3.ro

Uită de nasul înfundat: Ai nevoie doar de bicarbonat de sodiu. Odată cu debutul sezonului de toamnă-iarnă, afecțiunile tractului respirator superior, și mai ales cele legate de nasul înfundat, sunt printre cele mai des întâlnite în cabinetele medicale.

Nasul înfundat nu este un simptom care să vă amenințe grav sănătatea, dar pe termen lung interferează cu respirația, mai ales atunci când stați culcat și, astfel, afectează calitatea somnului.

Somnul deficitar este una dintre principalele cauze ale unui număr de boli, inclusiv ale bolilor cardiovasculare, ceea ce reprezintă deja un semnal de alarmă pentru sănătatea dumneavoastră. De aceea, este important să aflați împreună cu medicul dumneavoastră cauzele nasului înfundat și să urmați un tratament adecvat.

Pot exista diferite motive în spatele plângerilor dumneavoastră – unele grave, altele nu.

CITEȘTE ȘI: Nas înfundat: Când nu e vorba despre răceală – Afecțiunile pe care le poate indica

Nasul înfundat – ce poate semnaliza

Nasul înfundat este un simptom comun care, de unul singur, nu este suficient pentru a diagnostica problema. Acesta poate indica diverse boli, iar printre cauzele sale se numără:

Infecții virale sau gripale, răceli

Acesta este cel mai frecvent motiv, mai ales în acest sezon. Aproape fiecare gripă este însoțită de simptome respiratorii severe, inclusiv de nas înfundat. Acesta poate fi combinat cu un nas care curge sau poate să nu existe nicio secreție.

În toate cazurile, este important să se ia tratament, deoarece nici virusurile și gripa nu trebuie lăsate fără intervenție medicală, nici nasul înfundat nu va permite un somn odihnitor.

Alergia

Nasul înfundat se poate datora unei alergii. Este ușor de bănuit că cauzele nu se află în gripă. Dacă nu ai alte simptome, cel mai probabil nu este vorba de un virus care te deranjează și care cauzează respirația dificilă.

De obicei, astfel de reacții alergice sunt observate în timpul înfloririi, adică nu în acest sezon, dar nu este exclus ca alergia să provină dintr-o altă cauză, cum ar fi acarienii și praful din casă, de exemplu, care nu sunt afectați de sezon.

Medicul vă poate ajuta să gestionați problema cu antihistaminice, care sunt medicamente antialergice administrate pe cale orală.

Adenoizi măriți

Aceasta este cealaltă cauză posibilă a congestiei nazale. Medicul dumneavoastră este persoana care va găsi o soluție.

Sinuzita

Mai ales dacă este cronică, vă poate hărțui mult timp cu simptomele sale – nas înfundat , greutate în cap și pe față, uneori o secreție care poate fi amestecată cu sânge și puroi. Pentru o astfel de problemă este nevoie de un tratament adecvat, fiindcă se iau adesea antibiotice, dar acestea trebuie prescrise de un medic și după ce se cunoaște cauza, precum și dacă nu cumva este rezistent la anumite antibiotice, ceea ce înseamnă că acestea nu funcționează pentru el.

Polipii

Sunt excrescențe care nu sunt canceroase, dar care ar putea necesita să fie îndepărtate pentru că interferează cu respirația și duc la congestie nazală sistemică.

Expuneri chimice și iritanți din mediul înconjurător

Caracteristici anatomice care duc la un nas înfundat

Cum ar fi o deviație de sept 6 moduri de a scăpa rapid de nasul înfundat și de a respira din nou cu ușurință

Hipertrofia cornetelor inferioare sau a conchiei buloase etc.

În cazul în care problema nu este gravă și nu există complicații, o puteți afecta și prin intermediul medicinii populare. Pentru un nas înfundat, bicarbonatul de sodiu, de exemplu, este o soluție excelentă și eficientă.

CITEȘTE ȘI: Nas înfundat: Remediile care te ajută să poți respira fără probleme

Cum să folosiți bicarbonat de sodiu pentru nas înfundat?

Medicina populară poate fi capabilă să trateze problema de una singură, dacă nu există o stare de sănătate complicată, și poate fi însoțită și de medicina tradițională.

Pentru un nas înfundat, bicarbonatul de sodiu este o soluție rapidă, ușoară și eficientă. Tot ce ai nevoie este soluție salină, care nu este altceva decât sare, bicarbonat de sodiu și apă îmbuteliată distilată sau sterilizată, soluție la care se adaugă ¼ linguriță de sare și bicarbonat de sodiu, potrivit actualno.com.

Medicamentul rezultat poate fi inspirat cu pieptul plin, poate fi plasat în nări sau se poate folosi o sticlă cu pulverizator pentru a pulveriza interiorul nasului. Picăturile moderne sunt atât de bune încât, dacă vă lipsește vreunul dintre aceste ingrediente, vă puteți baza pe vechile și bunele picături de nas.

Comentarii: