NUTRITIE

Un deliciu de zile mari: Cum prepari muşchiuleţul la tigaie cu sos brun

cookinglight.com

Bucătarul reşiţean Uica Mihai are o reţetă de muşchiuleţ la tigaie pe care o pregăteşte de fiecare dată când aşteaptă oaspeţi de seamă.

Uica povesteşte că muşchiuleţul gătit în acest mod este o mâncare de sărbătoare, pe care orice mâncător de carne o apreciază în mod deosebit. Sosul este secretul pe care bucătarul îl foloseşte pentru reuşita unei mese deosebite, potrivit adevarul.ro.

CITEȘTE ȘI: Maestrul gastronomiei româneşti îşi dezvăluie reţeta: Cum se prepară cea mai bună ciorbă de perişoare

“Luaţi doi muşchiuleţi de porc, dacă sunteţi mai mulţi la masă. Îi curăţaţi de pieliţe, îi tăiaţi în rondele groase de trei centimetri, pe care le presaţi cu podul palmei şi le presăraţi cu sare piper şi cimbru.

Le tăvăliţi prin făină albă şi, într-o tigaie, le trageţi un minut pe o parte, un minut pe altă parte.

După care, în tigaie adăugaţi un pahar de vin alb sec, un pahar de apă foarte fierbinte, foi de dafin, boabe piper şi o linguriţă de boabe de chimion.

Puneţi un capac, reduceţi focul şi lăsaţi cam un sfert de ceas rondele să se gătească, întorcându-le la jumătatea timpului.

CITEȘTE ȘI: Chef Florin Dumitrescu dezvăluie propria reţetă de paste carbonara. Surpriză: NU trebuie smântână

După ce sunt gata le scoateţi, iar sosul din tigaie îl strecuraţi şi îl mai puneţi să fiarbă până se reduce. Se pune peste muchiuleţ şi se serveşte cu piure de cartofi şi o salată. E pur şi simplu o mâncare de sărbătoare”, spune bucătarul.

Comentarii: