NUTRITIE

Un desert de senzație: Cum poți prepara acasă înghețata cu aromă de tiramisu

tarasmulticulturaltable.com

Temperaturile au început să fie sufiecient de ridicate în termometre, aşa că îngheţata îşi reia locul în topul preferinţelor noastre. Pentru cei care vor să-şi prepare propriul desert răcoritor acasă, îngheţata tiramisu este una din varaiantele cele mai potrivite, în cazul în care iubiţi gustul cafelei.

Ingrediente:

  • 1 ceaşcă de lapte integral
  • 1 cană
  • smantana
  • 3 gălbenuşuri de ou
  • ½ ceşti Zahăr
  • 1 cană mascarpone, la temperatura camerei
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 linguriţă espresso
  • ¼ ceaşca espresso
  • ½ lingurita lichior cu aromă de cafea

CITEȘTE ȘI: De ce este bine să mănânci îngheţată când te doare în gât. Alte mituri spulberate de medici

Mod de preparare:

Într-o cratiţă, combinaţi laptele cu smântâna şi încălziţi la foc mediu. Lăsaţi până se fierbe.

Într-un castron adânc, amestecaţi gălbenuşurile de ou şi zahărul. Se adaugă mascarpone şi se amestecă până se combină. Adăugaţi ½ cească de lapte cald la amestecul de mascarpone şi mixați-l bine.

Se toarnă înapoi în cratiţa cu lapte fierbinte şi se amestecă pentru a se combina. Lăsaţi timp de 5-8 minute pe foc mediu, amestecând constant, până când crema este groasă, recomandă restaurantedelux.ro.

CITEȘTE ȘI: Cel mai ciudat nume de îngheţată: A fost botezată după un celebru baron al drogurilor

Se toarnă amestecul într-un castron şi se lasă să se răcească complet. Adăugaţi vanilie, pulbere espresso, espresso şi lichior de cafea.

Daţi la congelator peste noapte.

Comentarii: