Temperaturile au început să fie sufiecient de ridicate în termometre, aşa că îngheţata îşi reia locul în topul preferinţelor noastre. Pentru cei care vor să-şi prepare propriul desert răcoritor acasă, îngheţata tiramisu este una din varaiantele cele mai potrivite, în cazul în care iubiţi gustul cafelei.
CITEȘTE ȘI: De ce este bine să mănânci îngheţată când te doare în gât. Alte mituri spulberate de medici
Într-o cratiţă, combinaţi laptele cu smântâna şi încălziţi la foc mediu. Lăsaţi până se fierbe.
Într-un castron adânc, amestecaţi gălbenuşurile de ou şi zahărul. Se adaugă mascarpone şi se amestecă până se combină. Adăugaţi ½ cească de lapte cald la amestecul de mascarpone şi mixați-l bine.
Se toarnă înapoi în cratiţa cu lapte fierbinte şi se amestecă pentru a se combina. Lăsaţi timp de 5-8 minute pe foc mediu, amestecând constant, până când crema este groasă, recomandă restaurantedelux.ro.
CITEȘTE ȘI: Cel mai ciudat nume de îngheţată: A fost botezată după un celebru baron al drogurilor
Se toarnă amestecul într-un castron şi se lasă să se răcească complet. Adăugaţi vanilie, pulbere espresso, espresso şi lichior de cafea.
Daţi la congelator peste noapte.