Unul dintre cele mai delicioase deserturi, potrivit în orice moment al zilei, la orice ocazie sau ori de câte ori ai poftă de ceva dulce este crema de zahăr ars. Consistenţa cremoasă şi gustul dulce amărui face din acest preparat unul pe care n-ai cum să-l refuzi.
Dacă nu ai încercat niciodată să prepari cremă de zahăr ars la tine acasă, atunci această reţetă simplă, propusă pe bucataras.ro, te va convinge să o faci. Şase ingrediente, o oală, un castron şi un mixer.
Ingrediente
- 1 litru lapte
- 8 ouă
- 7 linguri zahar
- 1 esenţă vanilie
- 1 lingură făină
- 4 linguri zahăr pentru ars
CITEŞTE ŞI: Desertul simplu și rapid prin care îți vei impresiona prietenii: Cum prepari delicioasele mere pane
Mod de preparare
Ai nevoie doar de o oală, un castron şi un mixer.
Mai întâi topeşte zahărul în cratiţă în care faci crema de zahăr ars, la foc mic, cu atenţie să nu se ardă, altfel va deveni amar. Când zahărul a căpătat culoarea chihlimbarului, opreşte focul şi îmbracă cu grijă pereţii oalei. Las-o deoparte şi pregăteşte crema.
Mixează ouăle întregi cu zahărul, apoi adaugă vanilia şi coajă de lămâie pentru un plus de aromă, recomandă clickpentrufemei.ro.
Adaugă laptele şi smântână pentru frişcă. Astfel, crema de zahăr ars va devi mai cremoasa. Dacă nu ai smântână, poţi adaugă doar 800 ml lapte.
CITEŞTE ŞI: Reţeta copilăriei: Cel mai rafinat lapte de pasăre, un desert gata în 30 de minute
Toarnă compoziţia în oală cu caramel şi pune crema de zahăr ars în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute, până este închegată bine.
Lasă crema de zahăr ars să se raceasca de tot, apoi pune-o în frigider 1-2 ore. Scoate-o apoi pe un platou şi serveşte-o felii sau în cupe, după plac.
Comentarii: